tam bir efsane,ne zamandır bekliyorum,1.müthişti hala da oynuyorum,5 kere bitirmiştim,wikipedia'dan aldığım bilgilere göre oyunda şunlar yeni olcakmış
Oyunda okunabilir gazeteler olacak. Ve bu gazetelerden 1945 ve 1950'lerin başı hakkında haberleri öğrenebileceksiniz.
Oyunda arabaların önemli bir rolü olacak. Arabalar, oyundaki tarihe uygun bir şekilde olacak.
Oyuncu, şehrin içinde kendine bir ev satın alabilecek.
Restorantlardan alınan yiyecek ve içecekler sayesinde sağlık yükseltilebilecek.
Oyunda araba modifiye etme imkanı olacak.
Çevre ile olan etkileşim daha da artmış bir şekilde karşımıza çıkacak. Radyolardan o günlerin tanıdık şarkıları duyulabilecek.
Arabalar hasara uğradığında, arabanın kaportası çökecek. Araba, zaman geçtikçe kirlenecek. Ayrıca arabaların benzinleri de bitebilecek. Oyuncu kendi arabasını satın aldığında istediği takdirde arabanın plakasını bile değiştirebilme şansına sahip olacak. Kamyonların arkaları açılabilecek, ve bu bölümlere cesetler ve silahlar saklanabilecek.
NPC'ler sigara içecek, gazete okuyacak ve otobüs durağında bekleyecekler.
Oyunda, oyuncunun daha iyi dövüşmesini sağlayacak combolar üretebilmek için spor salonları olacak.
Checkpoint sistemi bütünüyle onarıldı.
Ünlü komedyen Charlie Chaplin'i oyundaki eğlence klüplerinden bazılarında görmek imkanı da olacak
Hikaye de hırsızlıktan dolayı hapse girmemek için 2.dünya savaşına giden vito'nun eve dönüp suç dünyasına atılması ile ilgiliymiş,anlamadığım ve merak ettiğim şey şu bu oyunda tommy angelo ile ilgili herhangi birşey var mı?
bu arada mafia 1'i oynayanlar var mı bilmiyorum ama hala oynayanlar için eğer benim gibi,o çıkarcı lucas bertone'den nefret ediyorsanız oyunun son bölümünü yapmadan önce kendisi size arabayı çalmayı öğrettikten sonra onu öldürebilirsiniz