Rinat Akhmetov

Meşhur Villası
Shakthar Donetsk Başkanı Rinat Akhmetov'la Röpörtaj!
İşte yılın haberi Milliyet'ten! Shakthar Donetsk takımın Milyoner Patronu Rinat Akhmetov yazarımız Ömer Kısıbacak'ı dillere destan villasında konuk etii.
Ö.K.: Merhaba efendim.
R.A.: Merhaba
Ö.K.: Mircea Lucescu'yla neden ayrıldınız?
R.A.: Maaşında çok aşırı zam istedi biz ona %15 lik zam yapcaktık zaten. Ama o %50 zam istedi bizde yollarımızı ayırdık.
Ö.K.: Peki ya niye Tolga Şimşek gibi daha 32 yaşında tecruubesiz biriyle anlaştınız?
R.A.: Tolga'yı ben aslında eskilerden beri tanırım. Oda geçen sezon Fifa'nın 1 yıllık t. direktörlük kursuna gitti ve T.direktörlük diplomasını aldı. Ben ona gerçekten güveniyorum bu sene Ş.Liginde çeyrek final veya UEFA'da final istiyoruz.
Ö.K.: Peki ya kaybedilen Ukrayna Süper Kupası?
R.A.: O maç kazaydı. Tolga daha yeni takıma gelmişti. Transferlerde 5 Ağustosta geleceği için şanssız bir mağlubiyet aldık.
Ö.K.: Transferlere gelmişken nasıl bir transfer politakası izlediniz?
R.A.: Teknik direktörümüz kadronun revizyona ihtiyacı olduğunu söyledi bizde büyük bir revizyon aptık. T. Direktörümüz kimi dediyse aldık. Bir tek Celtic'ten Hesselink'i alamadık ama onun yerine Xisco'yu renklerimize bağladık. Şimdi bekleme zamanı takım bir birine biraz daha alışsın o zaman çok daha iyi bir takım olacağız.
Ö.K.: Peki lige 3'te 3 yaparak başladınız ve 3'te 3 yapan tek takımda sizsiniz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
R.A.:Şuan her şey çok iyi gidiyor inşallah hep böyle sürer. Bu sezon ligde en fazla 1 yenilgiyle şampiyon olmak istiyoruz.
Ö.K.: Röpörtaj için teşekkürler, iyi günler.
R.A.: İyi günler.
Ş.Ligi 2. Ön Eleme ilk maçında FH'yi Arshavin ve Castillo'yla geçtik.