Fenerbahçe’nin kadrosuna 2002 senesinin devre arasında katıldı Kemal. Gaziantepspor’dan Fenerbahçe’ye ciddi bir bonservis bedeli karşılığında transfer olmasına rağmen bir türlü istenileni veremedi. Çoğu zaman yedek kaldı. Ama bunda en büyük pay yaşadığı talihsiz sakatlıklardaydı.
En formda dönemlerinde, tam “oluyor” derken, aylarca sahalardan uzak kaldığı dönemler oldu. Ancak gözden uzak olan gönülden ırak kalmadı, Fenerbahçe taraftarı onu çok az futbolcuya nasip olacak kadar sevdi.
Fenerbahçe’den ayrılmasına belki de taraftarı en çok üzen isim oldu…
Karmaşık bir transfer pazarlığından sonra son durak olarak Kocaelispor’u seçti. Şimdi körfezin yeşil-siyahlı ekibinin formasını taşıyor.
Kemal Aslan’a Fenerbahçe’de yaşadıklarını ve bundan sonraki futbol hayatındaki hedeflerini sorduk:
MARATON.COM.TR: FENERBAHÇE’DEN AYRILMA KARARINI VERİRKEN ZORLANDIN MI?
Kemal ASLAN: Türkiye’de bütün futbolcuların hayalini süsleyen bir şeydir Fenerbahçe’de oynamak. Siz böyle bir karar veriyorsunuz ve Fenerbahçe’den ayrılmayı istiyorsunuz. Herkesin istediğinin tersini yapıyorsunuz. Tabi ki bu kararı vermek zor oldu. 6 seneye yakın bir emeğim var Fenerbahçe’de. Ama benim hayatımda değişiklik yapmam lazımdı ve radikal kararlar almam lazımdı. Kısmet bu sezonmuş. Bu sezon verdim. Fenerbahçe’den ayrılmak zor olsa da bu kararı vermem gerekiyordu.
MARATON.COM.TR: GAZİANTEP TRANSFERİN NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?
Kemal ASLAN: Tamamıyla benim dışımda olan bir konu bu. Yöneticilerin arasında geçen görüşmeler yapıldı. Ben sezon başında gerekli konuşmaları yapıp Fenerbahçe’den ayrılmıştım. Gaziantep’le gidip anlaştım. Gaziantep yönetimiyle görüştüm ve Fenerbahçe kulübü ile anlaşın e bonservis sorununu halledin diye. Nitekim bu olay biraz uzadı ve sonrasında problem haline dönüştü. Bu görüşmeler benim dışımda gelişti. En son olan olaylarda açıkçası beni rahatsız etti. İş uzadıkça biraz çıkmaza girdi. Kafa olarak tam Gaziantep’e hazırlanmışken bu transfer olmadı kısmet değilmiş. Kocaelispor’la anlaştım bende.
MARATON.COM.TR: KOCAELİSPOR’A TRANSFERİN NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Kemal ASLAN: Açıkçası sezon başında bir iki kez görüşme olmuştu. Beni isteyen birçok takımda oldu bu arada ama ben benim memleketim olduğu için tekrar yeni bir yere gidip adaptasyon süreci yaşamamak için kendi şehrimi Gaziantepspor’u tercih ettim. Bunun içinde kimse ile görüşmemiştim Gaziantep ve Fenerbahçe kulüplerinin arasında bir problem olunca da Kocaelispor benimle çalışmak istediklerini söylediler. Konuştuk anlaştık.
MARATON.COM.TR: KOCAELİSPOR BAŞKANI EN PAHALI TRANSFERİ OLARAK SENİ SÖYLEDİ BU KONUDAKİ YORUMUN NEDİR?
Kemal ASLAN: Açıkçası konuştuğumuz sürelerde başkan bana bunu söylemişti. Yüksek bonservis ücreti ile oyuncu almayacaklarını söylemişti. Ben biraz Kocaelispor için ekstra oldum.
MARATON.COM.TR: KOCAELİSPOR’DA HEDEFLERİN NELER?
Kemal ASLAN: Kendi adıma hedefim her karşılaşmada 11’de oynamak ve performansımı en üst seviyeye çıkartmak istiyorum. Tekrar Milli takım forması giymek istiyorum. Fenerbahçe’den ayrılmak zor odlumu diye sormuştunuz milli takımda oynamak içinde bu kararı verdi çünkü sürekli oynamam ve kendimi göstermem gerekiyor. Kocaelispor 5 yıl bir aradan sonra Turkcell süper lige çıktı. Tabi ki 5 yıl aradan sonra Turkcell süper ligde kalmak zor olacaktır. Takım olarak da biz bu zorluğun üstesinden gelebilecek kaliteye sahibiz.
MARATON.COM.TR: BASINDA ARAGONES’İN SENİ İSTEDİĞİNE DAİR YAZILAR ÇIKTI. FENERBAHÇE’YE TEKRAR DÖNÜNCE KULÜP SENİN KALMANI İSTEDİ Mİ?
Kemal ASLAN: Öyle bir konu konuşulmuş. Açıkçası şöyle bir durum var; tabi ki hoca istemiş olsa Fenerbahçe’de kalıp şansımı denemek isterdim. Ama ağırlıklı olarak düşüncem hep oynamaktan yanaydı. Oynamak olduğu içinde tercihimi Kocaelispor’dan yana kullandım.
MARATON.COM.TR: GAZİANTEP İLK HAFTA FENERBAHÇE’Yİ GÜZEL BİR FUTBOLLA YENDİ SENDE O TAKIMIN İÇİNDE OLMAK İSTER MİYDİN?
Kemal ASLAN: Bu bir olasılık. Ben zaten sezon başında Gaziantep’te oynamak için karar vermiştim. Bonservis sorunu olmasaydı ben zaten o kadronun içinde olacaktım. Güzel bir karşılaşma oldu ve Gaziantep iyi bir top oynadı. Kazandılar onları da tebrik ediyorum.
MARATON.COM.TR: TABATA İLE ÇALIŞMA ŞANSIN OLDU NASIL BİR FUTBOLCU?
Kemal ASLAN: Tabata iyi bir oyuncu. Özellikleri olan bir futbolcu. İlerleyen haftalarda da isminden daha da söz ettireceğini düşünüyorum.
MARATON.COM.TR: KEMAL ASLAN’IN ŞUAN SAKATLIK DURUMU VAR MI?
Kemal ASLAN: Hiçbir problemim yok.
MARATON.COM.TR: KOCAELİSPOR’U TERCİH ETMENDE Kİ SEBEBLERİN ARASINDA İSTANBUL’A YAKIN OLMASIDA VAR MI?
Kemal ASLAN: İstanbul’a yakın olmasının muhakkak etkisi vardır. Daha önce hem kulüp takımlarında hem de Milli takımda olan arkadaşlarımın da bunda etkisi var. Kocaeli Başkanı olsun yöneticileri olsun Engin hoca olsun onların beni çok istemesinin etkisi var.
MARATON.COM.TR: 6 SENE SONRA SENDE BAŞKA BİR FORMA ALTINDA SARAÇOĞLU’NA ÇIKACAKSIN NE DÜŞÜNÜYORSUN BU KONUDA?
Kemal ASLAN: Sonuçta şöyle bir durum var Fenerbahçe’den ayrılmaya karar vermişseniz futbol hayatınız devam da ediyorsa bir şekilde Fenerbahçe’ye karşı forma giyeceksiniz. Tabi ki Fenerbahçe’de benim çok güzel günlerim geçti. Kolay değil. İçimde burukluk mu olacak sevinç mi olacak hüzün mü olacak onu şu an bilemiyorum. Hangi duygular ile oraya çıkacağımı bilemiyorum. Fenerbahçe’nin havası tabi ki bir başka.
MARATON.COM.TR: FENERBAHÇE TARAFTARI SENİ HEP DESTEKLEDİ OYNASAN DA OYNAMASAN DA SENİ SEVDİLER ÇOK AZ FUTBOLCUYA FENERBAHÇE TARAFTARI BUNU YAPMIŞTIR ONLARA NE SÖYLEMEK İSTERSİN?
Kemal ASLAN: Beni her zaman çok desteklediler onlara çok teşekkür ediyorum. Ben oynadığım zamanda oynamadığım zamanda hep takımın başarısı için mücadele ettim. Gerek antrenmanlarda olsun gerek saha içinde ve kamplarda. Demek ki Fenerbahçe taraftarına çok iyi bir elektrik vermişim. Fenerbahçe taraftarı da doğru algılamış beni. Her zaman minnettar kaldım ben onlara ve hep teşekkür ettim sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyorum hepsine.
MARATON.COM.TR: TURKCELL SÜPER LİG İÇİN GÖRÜŞÜN NEDİR ŞAMPİYONLUĞU KİM GÖĞÜSLER SENCE?
Kemal ASLAN: Lig yeni başladı. Peşin konuşmak insanı hataya düşürür. Tabi ki favoriler vardır. Sürpriz yapacak takımlarda vardır. Bu sene lig daha zor olacak diye düşünüyorum takımların hepsi iyi kadrolar oluşturdular. Artık futbol öyle bir yere geliyor ki isimler formalar değil mücadele eden isteyen kazanıyor. Şu an net bir ifade kullanmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
MARATON.COM.TR: GENÇLERBİRLİĞİ MAÇIN DA SEN DE SAHADAYDIN ZEMİNDEN BİR ŞİKÂYETİN OLDUMU FUTBOLA ELVERİŞLİ Mİ?
Kemal ASLAN: Şöyle bir durum var yıllarca çim sahaya alışıyorsunuz. Bütün hazırlıklarınızı hep çim sahada yapıyorsunuz. Sahaya çıkıyorsun suni çim. Çalışma şansınız olmamış. Tabi ki biraz etkiliyor. Bu ne kadar sağlıklı olur ne kadar sağlıksız olur bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Ama şu bir gerçek ki saha içindeki futbolcunun reaksiyonunu saha içindeki top alış verişini etkiliyor.
MARATON.COM.TR: KEMAL SANA YENİ TAKIMDA VE HAYATINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ VERDİĞİN BU RÖPORTAJ İÇİNDE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Kemal ASLAN: Ben teşekkür ederim.
MARATON.COM.TR ÖZEL
RÖPORTAJ: BURAK ÖZKAYA