Fenerbahçe’ye çok genç yaşta transfer edilen ve Mustafa Denizli döneminde gösterdiği performansla taraftarların sevgilisi olan bir isim o; Serhat Akın.
Sarı-Lacivertli forma altında geçirdiği 6 sezonda çok sayıda gole imzasını attı, Fenerbahçe’nin sembol isimlerinden biri oldu. Hırsıyla, sempatikliğiyle ve Fenerbahçe’ye olan bağlılığıyla tüm taraftarların gönlünde yer etti.
Fakat ayrılık onu da buldu… Avrupa hayalini gerçekleştirmek için ayrıldığı Türkiye’ye şimdi Kocaelispor forması altında geri döndü.
Kocaelispor kampında Serhat Akın ile konuştuk ve geçmişten geleceğe birçok konuda fikrini aldık. Serhat ile yaptığımız bu keyifli söyleşinin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
**MARATON.COM.TR: TÜRKİYE’Yİ VE KOCAELİSPOR’U NEDEN TERCİH ETTİN?**
SERHAT AKIN: Başta Türkiye’ye gelmeyi düşünmüyordum. Ama hem Başkan hem ortam hem de Engin hoca hepsi bana iyi yaklaştılar. Ben profesyonel bir oyuncuyum hiçbir zamanda Türkiye’ye gelmiyorum diye bir açıklama yapmadım. Kendi kulübümle de anlaşamamıştım. Kocaelispor’u tercih ettim. Başkan bana telefon açtı çok samimi yaklaştı ve dedi ki” bir sıkıntı var mı?” bizde çok rahat sohbet ettik. Arkadaş gibi yaklaştı bana buda benim hoşuma gitti. Anlaşma sağlandıktan sonra bile Başkan “sen gene de bak mukaveleye bir sıkıntı olmasın ben böyle şeyleri sevmiyorum ” dedi. Huzur içinde geldim buraya ve çok rahatım. Engin hocayı zaten Ümit Milli takımdan tanıyorum. Ortam güzel Kemal geldi Serdar var hepsi iyi arkadaşlar doğru bir karar verdiğime inanıyorum.
**MARATON.COM.TR: TÜRKİYE’DEN BAŞKA TEKLİFLERDE ALDIN MI?**
SERHAT AKIN: Evet, birkaç kulüp vardı. Çok fazla düşünmediğim içinde çok detayına girmedim gelen tekliflerin. Kocaelispor biraz daha yakın biraz daha istekli davrandı. Sonuçta hep üstü kapalı teklifler geliyor. Kocaelispor sonuna kadar götürdü işi. Demek ki bir hedefleri var.
**MARATON.COM.TR: KOCAELİSPOR’DA Kİ HEDEFLERİN NELER?**
SERHAT AKIN: İlk etapta sakatlanmamak. Tabi bu Allahın işi. Çok büyük sakatlıklar geçirdim son 2 senemi bu sakatlıklar yüzünden kaybettim. Bu sakatlık kelimesini bir kenara bırakıp istekli bir şekilde tekrar eski performansımı yakalamak istiyorum ilk hedefim bu. Bunu yakaladıktan sonrada gerisinin geleceğine inanıyorum.
**MARATON.COM.TR: MİLLİ FORMAYI ÖZLÜYOR MUSUN?**
SERHAT AKIN: Evet özlüyorum. Sakat olduğum dönemlerde bile beni çağırdılar desteklerini hiç eksik etmediler. Ama olmadı sakatlıktan kurtulamadım. Burada sakatlanmazsam ve eski performansımı yakalarsam Milli takım seviyesine geleceğime de inanıyorum.
**MARATON.COM.TR: BÜYÜK TAKIMLARDAN SONRA ANADOLU’DA BİR KULÜPTE OYNAMAK SENDE BİR SIKINTI YARATIR MI?**
SERHAT AKIN: Hayır. Ben 6 sene Fenerbahçe’de oynadım ondan sonra gittim Anderlecht’de oynadım. Orası zaten mental olarak da farklı bir ülke. Ben alışığım hem yurt dışında hem yurt içinde oynamaya. Bir sıkıntı yok yani. Kocaelispor’u da pek Anadolu kulübü gibi düşünmemek gerekiyor. Kendimi burada küçük bir takımda gibi hissetmiyorum.
**MARATON.COM.TR: SERHAT AKIN’IN HEDEFİNDE BU SENE KAÇ GOL ATMAK VAR?**
SERHAT AKIN: Oynayacağım pozisyona bağlı bu. Sağ kanatta oynarsam çok fazla gol atamam. Ama santrafor oynarsam atabilirim. Dediğim gibi ben şimdi hiç kendimi baskı altına sokmak istemiyorum. Kalkıp ben 15 gol atacağım 20 gol atacağım diye bir hedefimde yok kafamda. Ben takımıma yararlı olmak istiyorum buraya da onun için geldim. Performansımı yakalarsam da işlerin çok değişeceğine de inanıyorum ben. Şuan bir hedef koymadım.
**MARATON.COM.TR: ÖNEMLİ VE CİDDİ SAKATLIKLAR GEÇİRDİN FİZİK OLARAK NASILSIN?**
SERHAT AKIN: Tam olarak hazır değilim. Maç eksiğim var. 3 ay gibi bir süre hiç top oynamadım. En son oynadığım maç UEFA kupası maçıydı Bayern’e karşı. Bu yüzden Milli takımada katılamadım. Buraya geldim 1 hafta sadece koşu antrenmanı yaptım. Topla fazla haşır neşir olamadım. Şimdi Milli takım arası da var sanırım 3–4 haftaya kadar hazır olacağım.
**MARATON.COM.TR: FENERBAHÇE’DEN NEDEN AYRILDIN BU KONUDA PİŞMAN MISIN?**
SERHAT AKIN: Ben Fenerbahçe’de 6 sene oynadım ve bir pişmanlığım yok. Hayatta yarın kalkacağımız zaman ne olacağını bilmiyoruz. Benim o dönem sözleşmem bitti. İyi bir teklif aldım. Yurt dışı hedeflerim vardı. Bunları değerlendirdim. Çokta iyi gitti benim için yurt dışına olmam. 20 maçta 10 gol atıp 10 asist yaptım ilk gittiğim dönem. Şampiyonluk yaşadım. Benim için yanlış bir seçim değildi. Son karşılaşmada çok ciddi bir sakatlık geçirdim 8 saat ameliyat oldum. Ondan sonra toparlanması da çok uzun sürdü.
**MARATON.COM.TR: NEDEN TÜRKİYE’DEN GİTTİN NEDEN GERİ GELDİN?**
SERHAT AKIN: Gitmemin sebebini tekrar edeyim iyi bir teklif aldım ve Avrupa hedefim vardı. Yurt dışından da teklifler aldım. Benimde artık biraz profesyonel düşünmem gerekiyordu. 27 yaşındayım önümde 6 – 7 sene kaldı. Kocaelispor çok iyi bir teklif yaptı. Her türlü desteği de gösterdiler. Bende bunu değerlendirdim. Ben Türkiye’ye dönmeyeceğim diye bir yeminde etmedim. Bana iyi bir kapı açıldı burada ben de o kapıdan girdim. Avrupa’da bu işler daha farklı eğer sakatsan sakatsın değilsen değilsin. Burada bir şans verildi ve bende o şansı değerlendirmek istiyorum. Eski Serhat Akın’a dönmek istiyorum.
**MARATON.COM.TR: AVRUPA’DA İSTEDİĞİN BAŞARIYI YAKALADIN MI?**
SERHAT AKIN: Ben gittiğim sezon yakaladım. Direkt şampiyon olduk ve takımın en önemli oyuncusu bendim. Gittiğim sezon takımı şampiyonlar ligine ben soktum diyebilirim. Bu tabi takım oyunudur ama benim attığım gollerle gittik oraya. Dediğim gibi 20 maçta 10 gol 10 asist yaptım sağ kanatta oynayarak bir de. Bence çok önemli bir başarı. Yaşadığım sakatlıkta bana bir ders oldu sonuçta düşünme zamanım oldu. 2 senelik süreç içinde her şeyi düşündüm. Her şeyden önemlisi sağlık bunu çok iyi anladım. Benim sağlığım yerinde olsun Dünya’nın herhangi ülkesinde herhangi bir takımında oynamaya razıyım.
**MARATON.COM.TR: FENERBAHÇE’NİN YENİ TRANSFERLERİ EMRE VE GUIZA’YI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUN?**
SERHAT AKIN: Emre’yi değerlendirecek bir durum yok. Emre zaten kendini kanıtlamış bir futbolcu hem Avrupa’da hem Türkiye’de. Önemli bir transfer. Fenerbahçe’ye de çok yararlı olacağına inanıyorum. Kendisiyle de görüştüğüm bir arkadaşım ve başarılı olmasını isterim. Güiza yabancı bir ülkeden geliyor yeni bir mantalitenin içine giriyor. Fenerbahçe Avrupa’ya açık bir kulüp oldu artık. Avrupalı bir sistemle yürütülüyor ve böylede devam etmesi lazım Avrupa’da hedefleri yakalaması açısından. Eğer Fenerbahçe ben her sene içerde şampiyon olmak istiyorum diye bir hedef koyuyorsa bunu elde eder ama ben Avrupa’da ilk 10 ilk 5 takım arasına girmek istiyorum diye bir hedefleri varsa Avrupalı sistemle idare edilmesi lazım böyle olunca da Avrupa’dan gelen oyuncular daha rahat alışma süreçlerini geçirirler. Güiza dediğimiz futbolcu geçtiğimiz sezon ve Avrupa şampiyonasında ön plana çıktı. Gol kralı oldu bir çıkış yakaladı. Fenerbahçe adına benim söyleyeceğim inşallah o çıkışını burada da gösterir. Belli ki önemli bir futbolcu yoksa o paralar verilmezdi hem kulübüne hem de kendisine.
**MARATON.COM.TR: KOCAELİSPOR’DA GÖSTERECEĞİN PERFORMANSLA İLERİDE GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’TAN TEKLİF ALIRSAN GİDERMİSİN? FENERBAHÇE TARAFTARI DA SENİ ÇOK SEVİYOR TEKLİF GELDİĞİ TAKTİRDE BUNU DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUR MUSUN?**
SERHAT AKIN: Ben 6 sene Fenerbahçe’de oynadım. Küçüklüğümden beride Fenerbahçeliyim bunu da her yerde söyledim ben. Şöyle bir şey var insanlar tuttukları takımları saklıyorlar. Galatasaray’da Fenerbahçe’yi tutan bir futbolcu varsa ben Galatasaraylıyım diyor ben öyle değilim. Nerede olursam olayım ben Fenerbahçeliyim. Türkiye’de bunu politikaya çeviriyorlar bunun politikasına gerek yok. Ben Fenerbahçeliyim. Nereden teklif gelirse düşünürüm değerlendiririmde. Ama şuan böyle bir düşüncem yok. Şuan ilk hedefim yeşil sahalara dönüp eski Serhat’ı yakalamak.
**MARATON.COM.TR: GOL SEVİNÇLERİNDE GENE BOĞA HAREKETİ YAPACAK MISIN?**
SERHAT AKIN: Saha içinde buna karar veriyorsunuz. Buna saha içindeki sinir sistemindeki kopukluklar diyebiliriz. Gol atıp kendini kaybetmek kaynaklanıyor sevinç şekilleri. Kocaelispor’da gol attıktan sonra böyle bir şey gelirse onu attıktan sonra göreceğiz.
**MARATON.COM.TR: UZUN BİR ARADAN SONRA FENERBAHÇE STADINA ÇIKACAKSIN BU SENDE BİR HEYECAN YARATIYOR MU?**
SERHAT AKIN: İlk önce Kocaelispor’un sahasında oynayacağız. Ligin ikinci devresinde Fenerbahçe stadına gideceğiz. Seneye kim öle kim kala. 6 sene ben Fenerbahçe’ye emek verdim. Camia ile bir bütün olduk. İster istemez içimde bir heyecan var tabi ki. Kocaelispor’a imza attığımda ilk aklıma gelende oraya çıkacak olmamdı.
MARATON.COM.TR: SERHAT TEŞEKKÜR EDİYORUZ BU KEYİFLİ SOHBET İÇİN. SANA BAŞARILAR DİLİYORUZ.
SERHAT AKIN: Ben teşekkür ederim.
MARATON.COM.TR/ÖZEL
Röportaj: Burak ÖZKAYA