BÜYÜYÜNCE ALEX OLACAK AMCASI
Fenerbahçe, 8 yaşındaki Atakan'a lisans çıkarttı.

Adı Atakan Cidam. Henüz 8 yaşında ama öyle yetenekli ki, Fenerbahçe, o yaş grubunda takımı olmamasına karşın, kendisine şimdiden lisans çıkartmış bile.
Altyapı koordinatörü Şenol Çorlu, kendisine gönderilen bir kasetten izlediği minik futbolcuya hayran kalır ve hemen İstanbul’a çağırır. Dereağzı’nda yapılan denemeden sonra, “Tamam” der, “Oldu bu iş.” Ancak ortada bir sorun vardır; Futbolcu daha 8 yaşındadır ve Fenerbahçe’nin o yaş grubunda takımı yoktur. Buna rağmen minik futbolcuya lisans çıkarılır ve memleketi Manisa’ya geri gönderilir. O artık, Fenerbahçe’nin lisanslı sporcusu olarak, Manisa’da eğitimine devam edecektir. Taa ki, 12 yaşına gelene dek.
3 senedir eğitim alıyor
Geleceğin yıldızı olarak görülen bu yeteneğin adı Atakan Cidam. Manisa Fenerbahçeliler Derneği Futbol Okulu’nda 3 yıldır eğitim görüyor. Atakan’ın şu anda müzisyenlik yapan babası da eski bir futbolcu. Yıllarca amatör kümelerde top koşturan Hüseyin Cidam, “Ben, amatör kümeden çıkamadım. Şimdi tek amacım, oğlumun profesyonel olması. Şenol hoca, dernek başkanımız Ahmet Kurşun vasıtasıyla benimle temasa geçtiğinde çok heyecanlandım. Oğlumla gurur duydum. Dereağzı Tesisleri’ne gittiğimizde Atakan ateşlendi. İdmanda kendini gösteremeyecek diye düşünürken, o ateşle çıkıp güzel bir oyun sergiledi. Geçen yıl Beşiktaş da oğluma lisans çıkarmak istemişti. Ancak ailece Fenerbahçeli olduğumuz için Fenerbahçe’yi tercih ettik. Manisa da bir teklif sundu. Amatör haklarının kendilerinde olmasını, Fenerbahçe istediği anda da devredeceklerini söylediler. Bu teklifi kulüple görüştükten sonra değerlendireceğiz” dedi.
‘Rıdvan gibi pozisyon yaratıyor’
Atakan’ı 3 yıldır çalıştıran antrenörü Mehmet Dağdelen, 8 yaşındaki yeteneği şu sözlerle tarif etti: “Çok yetenekli. Koordinasyonu iyi, çok çabuk. İyi ayağını da kullanabilen, teknik özellikli, kazanma arzusuyla dolu bir çocuk. Yeteneklerinin üzerine her gün biraz daha koyuyor. Orta sahanın sağında, forvet arkası ve sağ çizgi bölgelerinde çok iyi. Santrfor olarak da çok hızlı. Rıdvan Dilmen gibi kendine pozisyon yaratan biri. A takımlar seviyesine geldiğinde Fenerbahçe ve Türkiye’nin büyük yıldızlarından biri olacak.”
Utanarak ve sessizce dinledi
Manisa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Kurşun ise Atakan’dan önce 25’e yakın öğrenciyi çeşitli amatör takımlara verdiklerini dile getirerek, “Sadece Fenerbahçe’ye değil, Türk futboluna yetenekli gençler kazandırmak amacındayız. En büyük problemimiz saha. Yeni valimiz Celalettin Güvenç’e çok teşekkür ediyoruz. Bize 3 tane sentetik çim saha yapma sözü verdi” diye konuştu.
Büyükleri konuşurken, sessizce onları dinleyen, olanlara bir anlam veremeyen ve utangaç tavırlarıyla dikkat çeken Atakan’a dönüp soruyoruz düşüncelerini. Yanıt kısa ve net: “Büyüyünce Alex gibi olmak ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak istiyorum.”
Gökay AKIN