Turkcell Süper Lig'in yeni sezonu için 15 yeni oyuncuyu renklerine bağlayan ve 45 günlük kamp döneminde lige hazırlanan Konyaspor, dün akşam oynadığı ve golsüz biten Feyenoord karşılaşmasında eksiklerini görme fırsatı bulurken, ortaya konan futbol teknik kadroyu sevindirdi.
Teknik direktör Raşit Çetiner, "Oldukça fazla pozisyona girdik. Genel olarak sahada verebileceğimizin en iyisini verme gayreti içindeydik. Göze hoş görünen bir futbol oynadık. Özellikle ilk yarıda 3-4 tane net pozisyonumuz vardı, ama değerlendiremedik. İkinci yarıda da kontrollü oyunumuzu devam ettirerek maçı berabere bitirdik. Güzellikler eksilerden daha iyiydi diye düşünüyorum. Futbolcu arkadaşlarım çok iyi mücadele ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Konyaspor'un yeni transferlerinden başarılı orta saha oyuncusu Zafer Demir de, "Biraz eksiklerimiz var. Ama artık lig başlıyor. Bu haftayı çok iyi çalışarak Ankaragücü maçında iyi sonuç almak istiyoruz. Bu maça gerçekten çok önem veriyoruz. Lige 3 puanla başlarsak bizim için çok iyi olacak. Konyaspor'u gelecekte iyi günler bekliyor" diye konuştu.
Feyenoord Teknik Direktörü Gertjan Verbeek de Konyaspor'u beğendi. İki takımın da sahaya kazanmak için çıktığını belirten Verbeek, "Rakibimiz Konyaspor, sahada sportmence bir mücadele sergiledi. Her iki takım da oynadıkları oyun ile kazanmak için sahaya çıktıklarını gösterdiler. Gol şansları da yakaladılar. Bana göre iyi bir maç oldu. Türkiye ligini fazla yakından tanımıyorum. Konyaspor iyi organize olmuş bir takım ve bize karşı bu şekilde oynadılar. Gol atmak için çok büyük gayret sarfettiler. Konyaspor'a yeni sezonda Türkiye liginde başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.
Hollanda ekibinin Danimarkalı golcüsü Jon Dahl Tomasson da, Konyaspor'un iyi bir takım olduğunu belirterek, "Bizim için alınan 0-0'lık neticeyi kötü bir sonuç olarak görmüyorum. Rakibimiz Konyaspor da iyi bir takım. Bizim eksiklerimizde var. İki oyuncumuz olimpiyat milli takımında. Bunun yanı sıra sakat oyuncularımız da bulunuyor. Bu sonucun kesinlikle küçümsenmemesini istiyorum. Türkiye ligindeki diğer takımlarla Konyaspor arasında bir kıyaslama yapmak zor. Biz iyi bir maç oynadık ve iyi bir maç izlettirdik. Önemli olan da buydu. Lig öncesi ciddi bir rakiple maç oynayıp kendimizi görmek istiyorduk. Bunu da başardığımıza inanıyorum" dedi.
Kaynak : DHA