Hasan Doğan'ın vefatından sonra federasyon başkanlığına vekalet eden ve bugün başkanlığa adaylığını açıklayan Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mahmut Özgener, kendisine büyük bir destek verildiğini belirterek, ''Büyük bir destek oldu, bu bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor'' dedi.
Silivri'deki Klassis Resort Hotel'de yapılan Hasan Doğan Uluslararası Hakem ve Gözlemci Semineri'nin resmi açılışının ardından, basın mensuplarına açıklama yapan Özgener, bugün yazılı bir açıklamayla başkan adaylığını ilan ettiğini vurgulayarak, ''Büyük bir destek oldu. Herkese çok teşekkür ederim. Böyle bir büyük destekle göreve gelmek tabii ki mutluluk verici, ama bizim sorumluğumuzu daha da arttırıyor'' dedi.
''Bu destek şunu gösteriyor'' diyen Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Biz ekip olarak 4.5 aylık süreçte rahmetli Hasan Doğan'ın başkanlığında doğru işler yapmışız. Şimdi aynı ekip benim başkanlığımda göreve devam edecek. Demek ki bizi olan büyük bir güven ve inanç var. Biz de bu güven ve inanç doğrultusunda, inandığımız doğruları yaparak Türk futbolunu yöneteceğiz'' diye konuştu.
**-''HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASI'NA DİREKT GİTMEK''- **
Geçmişteki 4.5 aylık kısa süreçte Türk futbolu için önemli projeler başlattıklarını anlatan Mahmut Özgener, ''Bu projeleri devam ettireceğiz. Onun yanında yeni projeler başlatacağız. Eylül ayının ilk haftasında milli takımın Dünya Kupası eleme grubu maçları başlıyor. İlk hedefimiz Dünya Kupası'na gitmek'' dedi.
Türkiye'nin Avrupa Şampiyonu olan İspanya ile aynı grupta yer aldığına dikkati çeken Özgener, şöyle devam etti:
''Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde hiç hak etmediğimiz ve beklemediğimiz bir şekilde final oynama hakkını yitirdik. Aslında finali oynamayı hak eden ekip Türkiye'ydi. Finale çıksak İspanya ile oynayacaktık. Şimdi İspanya ile aynı gruptayız. Yani 2008'de oynayamadığımız finali burada oynayacağız. 2008'in gerçek galibinin kim olması gerektiğini, bu grup maçlarında göstereceğiz. Hedefimiz Dünya Kupası'na grup lideri olarak direkt çıkmak.''
Seçilmesi durumunda başkan olarak ilk resmi maçına Ermenistan karşılaşmasıyla çıkacak olan Mahmut Özgener, bunun bir spor müsabakası olduğunu, başka yönlere çekilmemesi gerektiğini söyledi. Futbolun, sporun güzelliğinin dostlukları pekiştirmek olduğunu kaydeden Özgener, ''Ermenistan ile ilişkilerimiz iyi değil diye başka yönlere çekmek, bir futbol karşılaşması öncesi doğru olmaz. Biz oraya gideceğiz, onlar da buraya gelecek. Tansiyonu yüksek bir maç olabilir, ama neticede futbol oynamaya gidiyoruz. Mayıs sonunda 19 Yaş Altı milli takımımız bir hafta Ermenistan'a turnuvaya gitti. 20 Ağustos'ta Ümit Milli Takımımız gidiyor. Futbol global bir oyun. Her yere gidip maç yapacaksınız. Biz de Ermenistan'a gidip, maç yapacağız. Grupta en iddialı ekibi olarak galibiyet için oynayacağız. Stresli bir maç olabilir, ama maç oynamaya gidiyoruz, bunu başka yönlere çekmememiz gerek'' diye konuştu.
**-''HAK EDENİN KAZANACAĞI BİR LİG OLSUN''- **
Mahmut Özgener, güzel bir sezon geçeceğine inandığını belirterek, ''Takımlarımız çok önemli transferler yaptılar. Rekabetin ve kalitenin yüksek olacağı bir lig olacağına inanıyorum'' dedi.
Geçen sezon ligde heyecanın son haftalara kadar sürdüğüne dikkati çeken Özgener, şunları söyledi: "'Geçen sezon gerek şampiyonluk yarışının, gerek küme düşmenin son haftalara kadar sürmesi lige bir renk kattı, ligin marka değerini yükseltti. Bunun daha yoğun bir şekilde bu sene de yaşanacağına inanıyorum. Tüm takımlarımıza da başarılar diliyorum. Fair play ruhu içinde bir sezon geçmesini temenni ediyorum. Futbol kalitesi yüksek, Fair Play içinde oynanacak, kulüplerin dayanışma içinde olacağı ve hak edenin kazanacağı bir lig olması bizim temennimiz.''
**-''HAKEMLERİ TARTIŞMAMAYI ÖĞRENMEMİZ LAZIM''- **
Mahmut Özgener, yeni sezonda da hakem hataları olabileceğini ifade ederek, ''Hakemleri tartışmamayı öğrenmemiz lazım. Hakem de hata yapacak. Ben de hata yaptım geçmişte, hem iş hayatında hem kulüp yöneticiliğinde. İnsanlar doğru olduğuna inanıp, aldığı kararların zaman içinde hatalı olabileceğini de görmeli'' diye konuştu. Seminere 3 kere geldiğini dile getiren Özgener, şunları söyledi:
''Bizim hakem arkadaşlara verdiğimiz çok açık bir mesaj var. Doğru olduğuna inandığınız şeyi her kulüp için eşit çalın. Kulüpten, rakipten, takımdan çekinmeyin, taraftar baskısından etkilenmeyin. Önemli olan bunlar, bunları yaptıkları müddetçe hakem hatalarının bir önemi yok. Yani hakem hataları olacak. 4.5 aylık görev yaptığımız sezonun son bölümünde de hakem hataları oldu. Ancak sezon sonunda herkes, 'Türk futboluna güven ve adalet geldi hatalara rağmen' dedi. Niye? İnsanlar bunu hata olarak gördü. Hakemlerin hata yaptığını, yapacağını kabullenmemiz lazım. Herkes hata yapar. Hataya karşı tepkiye de dikkatli olmamız lazım. Avrupa kupası maçlarında tepkiyi ıslık olarak görüyorum. Aynı şey aslında Türkiye'deki maçlarda da olması lazım. Hakem de futbolun çok önemli faktörlerinden, futbolu güzelleştiren faktörlerinden biri. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım.''
Kaynak : AA