Turkcell Süper Lig'in geçen sezonunda en çok gol yiyen ikinci takım olma ünvanını kazanan ve defans yolunda büyük sıkıntılar çeken Konyaspor, önümüzdeki sezon için gerekli çalışmaları yapıyor. Alınan 15 yeni oyuncuyla takım kadrosunu ve özellikle defans mevkisini de güçlendiren yeşil-beyazlılar, bu sezon için kalesine geçit vermeyecek.
Teknik Direktör Raşit Çetiner gözetiminde üçüncü ve son etap kamp çalışmalarını İzmit Kartepe'de sürdüren Konyaspor, yenilenen ve güçlenen kadrosuyla lige hızlı ve iddialı bir giriş yapmak istiyor. Geçen sezon gol yeme yolundaki sıkıntıların bu sezon büyük oranda aşılacağını söyleyen defansın güçlü isimlerinden İsmail Güldüren, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, rakiplerine gözdağı verdi. Güldüren, "Kampın başından beri çok yoğun çalışıyoruz. İlk 2 etabımızda kondisyon ağırlıkla çalışmalar yaptık ancak, üçüncü etap kampında taktiksel ve sistematik çalışmalara ağırlık vermeye başladık. Geçen sezon yaşanan kötü günlerin tekrar yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Savunma takım olarak yapılan bir iştir. Ancak, biz defans oyuncuları savunmanın direği sayılırız. Kuvvetli olduğum sürece bütün rakiplerim benden korksun. Benim kimseden korkum yok ve kalemi korumak için gerekiyorsa defansımıza duvar örerim. Savunma oyuncusu arkadaşlarımız ve takımdaki diğer arkadaşlarımız ile bu sene en çok gol yiyen takım ünvanını en az gol yiyen takım ünvanına çevirmek istiyoruz. Takım halinde defans yapacak güce sahibiz. Bu sezon averajını yükseltmek için karşımıza çıkacak takımlar, karşılarında dipdiri ve bir o kadar da güçlü bir Konyaspor görecek. Hocamızın da desteği ile Konyaspor'un dirilişini herkese göstereceğiz ve takımımızın en yüksek yerlere gelebilmesi için ne gerekiyorsa takım halinde yapacağız" dedi.
Henüz belirlenemeyen kadroda yer alıp almayacağı konusundaki soruyu cevaplayan Güldüren, "Ben hayatım boyunca hep oynadım. Bundan sonra da oynayacağıma inanıyorum. Giydiğim formayı hakedebilmek, o formanın hakkını verebilmek için kendi açımdan hiçbir fedakarlıktan kaçınmam. Gerisi hocamızın takdiridir" diye konuştu.
Kaynak : DHA