Açıkçası ben kısa bir yorum yapacağım çalışmaları bunun için durdurmama rağmen. Kendim 09'un yine bir vaka olacağıyla ilgili bir şekilde başlayan yama çalışmam da Next-Gen'i daha iyi oturtmak vardı düşüncelerimde... Oyun motoru yazmasını bile öğrendim dönem arasında şu anda kendimi çok daha geliştirmiş bulunuyorum ama 2 ay öncesinde 250 yeni oyuncu hareketi ve Next-Gen'in geleceğini duymak tüm hevesimi kırmıştı. Görüyorum ki Çizgi filme benzeyen bir FIFA çıkıcak karşımıza ama Gerçek futbolda ki olaylar ve itirazları seyretmek, oyun içinde ki yeni motion(oynatma)'larla zevkleneceği görülüyor. Türkçe Spiker adına bir çalışmanın bu senede yapılması gerekiyor diye öne sürüyorum FIFA 2010'da herkese daha değişik bir FIFA sunacağıma dair söz veriyorum. Bazıları diyecektir daha neyini değiştireceksiniz ki oyunun diye? Kendim yaptığım oyun içinde ki motionlarım bile var 3 tane çizmiştim ve 3D seyirci hala daha düzenlenmiş değil, Menüsü hala daha FM gibi özellikli değil, Skor Tahtasının yenilenmesi ve iç açı bir hale getirilmesi, Oyunu Tezahüratlarla ateşlendirmek, Türk Oyunculara özel yüzler ve Takımlara Özel yeni formalar ve de En önemlisi olarak görüntüde ki yapaylığı kırmak(Örnek;Oyuncuların çimlere basışı...) Deneyeceğimize dair sözümü verdim elimizden geleni yapacağız inşallah bu sene ki Next-Gen korkumdan sonra büyük bir işe imza atacağız.
Ekleme : Bu arada şunu da ekliyeyim ; Bizim yapacağımız çalışma sonlandıktan sonra da Bilgisayarınızı güçlendirmeye gerek duyacaksınız :)