VfL WOLFSBURG'da SICAK GELİŞMELER
VfL Wolfsburg, teknik direktör Felix Magath'ın görevine son verdi. Bu ayrılığın sebebi ise yönetim ve teknik direktörün düşüncelerinin uymaması olarak açıklandı.
YENİ TEKNİK DİREKTÖR AÇIKLANDI
VfL Wolfsburg başkanı Hans Dieter Pötsch, yeni teknik direktörü açıkladı: ######.
İnfo: #######
########, 22 Şubat 1977 doğumlu. Futbol kariyerine Galatasaray Altyapısında başlayan Sertaç, 2006 yılına kadar Galatasaray'da oynadı. UEFA Kupası kazanıldığı sırada takımda olan Sertaç, çok fazla süre alamamıştı. Kendisine gelen transfer tekliflerini "gerekirse kadroya girmem, yine de Galatasaray çatısı altında kalırım" diyerek reddeden Sertaç, taraftarların da sevgilisi haline gelmişti.
Hiçbir zaman futbolculuğuyla ön plana çıkamadı; ama 2006'da ayağı kırılıp futbolu bırakınca senelerdir sadık kaldığı Galatasaray da onu bırakmadı ve takımda koç olarak çalışmaya başladı. 2007-2008 sezonunda Galatasaray'da Feldkamp'ın yardımcılarından olan teknik adam Feldkamp'ın ani istifasından sonra Cevat Güler'le takımı şampiyonluğa taşıdı.
Bu şampiyonluktan sonra takımın başına getirilmesi kesin gözüyle bakılan Cevat Hoca'nın yardımcısı olmayı beklerken Skibbe'nin başa geçmesiyle kendi yolunu çizmeyi seçti. Magath'ın sürpriz kovuluşuyla VfL Wolfsburg'dan gelen teklifi reddetmeyerek bu takımın başına geçti.
BASIN TOPLANTISI: #######
####### gelir gelmez ayağının tozuyla ilk basın toplantısını düzenledi.
"Burada olmaktan çok mutluyum. İlk mesajım da taraftarlara: Nerede olduğumun, hedeflerimizin ne kadar yüksek olduğunun farkındayım. Teknik direktör olarak ilk takımım; ama yıllarca tecrübeli isimlerden öğrendiklerimi burada sergileyeceğime güvenim sonsuz."
"Genç olmam bence bir dezavantaj değil. Aksine avantaj olduğunu düşünüyorum. Oyuncularımın neler düşündüğünü çok iyi anlayabiliyorum."
"Gençlerle çalışmayı severim. Takımda tecrübelilerle gençleri kaynaştırıp iyi bir ağabey-kardeş ilişkisi ile uyum sağlamaya çalışacağım. Tecrübeli isimler görevini tamamladıklarında da gençlerle yolumuza devam edeceğiz."
"Takımın hedefleri belli. Barzagli ve Zaccardo önemli transferler. İnanıyorum ki 2-3 yıldız daha alarak transferi kapatacağız."