Rusyadaki Temsilcilerimizden Teknik direktör Metin Yücekaya ilk röportajını kanalımıza verdi..:
Murat Kosova: Hoşgeldiniz sayın Yücekaya..
Yücekaya: hoşbulduk teşekkürler..
M.K: Efendim öncelikle rus futbolunun durumundan ve rusyadaki hayattan başlayalım..
M.Y: Öncelikle şunu belirteyim ki rus taraftarları futbola şu an için pek ilgi göstermiyorlar..Ancak son zamanlarda yapılan flaş transferler ve yakalanan başarılar bu ilgiyi artıracaktır diye düşünüyorum..Rus futbolu fizik gücünü önde tutan bir anlayıştan yavaş yavaş teknik futbola ilerliyor..Özellikle CSKA,Lokomotif,FC Moscow ve bizim takımımız bunu uygulayan ekipler..Büyük takımlardan Spartk ve Zenit is hala güçlü fizik mücadelede ayakta kalan oyuncularla oynuyorlar..Rusyada hayat ise başlarda zordu..Soğuk hava,soğuk insanlar bizi baya zorladı..Ama artık alıştım..Rus insanı da batının o kibrinden uzak ve sevecen..Bizde işe başladığımız günde düşündüğümüz gibi burada batıya bir meydan okumak istiyoruz..
M.K: Futbolcularla ve yöneticilerle aranız nasıl?
M.Y: İşler profesyonelce yürüyor..Samimi ortamlar ülkemizde fazla ama orada futbolcu ile ilişkileriniz sınırlı..Güney Amerikadan transferlerimiz ile aramız daha samimi..Yöneticilerle de iş ilgili konularda hem fikiriz..
M.K: Transfer konularına nasıl bakıyorsunuz?
M.Y: ben genç takımlarla çalışmayı seviyorum..Transferlerimde buna yönelik oluyor..Ama tabi her takıma tecrübeli bir kaç isimde lazım..Bizim takımda bunun üzerine kurulu..Örneğin savunmada kolodin,ortasahada semshov forvette ise delgado takıma liderlik yapan tecrübeli isimler..Ayrıca benim için yeri doldurulamayacak oyuncu yoktur..Her oyuncumuzu istediğimiz fiyat verildiği taktirde satabiliriz..Genç oyuncuları bulup yetiştirmek ise en büyük zevkim..
M.K: İçten cevaplarınız ve bizi kırmayıp röportaj verdiğiniz için teşekkürler..
M.Y: Ben teşekkür ederim.....