*Eğer defans hattın kuvvetliyse 3-1-4-2 oynatabilirsin.Kanatlar 1 adım iler ok ile çıksınlar.Rakibe kesinlikle 'Sıkı Markaj' uygula.Ofsayt Taktiği'de uygulayabilirsin.Ayrıca eğer orta sahanda iyi bir oyun kurucun varsa kesinlikle onu kullan.Birde 'Rolando Bianchi' gibi bir forvetin varsa 'Atak Oyuncu'yu kullan.Mentalite olarak 'Hücum Futbolu' tercih et.Dar Alan;Kısa Paslar;Derin Defans çizgisi oluştur;)
*Eğer defans hattın kötüyse 4-1-3-2 yada 4-2-3-1 oynatabilirsin.Mentaliten 'Normal' veya 'Defansif' olabilir.Geniş Alan;Uzun Toplar;Önde Defans Çizgisi oluştur.Oyun Kurucu ve Atak Oyuncu için yukarıda dediklerimi uygula;)
*Yetenekli Ofansif oyuncun fazlaysa kesinlikle Önde Bas;Sürekli Hücumu Düşün;Rakibe Nefes Aldırma;)
*Yetenekli Defansif oyuncun fazlaysa Önde Karşıla Rakibi(İstersen Geridede karşılayabilirsin);Defanstan Oyun Kurdur(Uzun Toplarla);Tek Forvet Oyna(Hava Toplarında Etkili Biri Olsun);Kontra Atak Futboluna yatkın isimleri oynat;)
**NOT:**Yinede her rakibe karşı değiştirebileceğin bir taktiğin olması lazım.İlk yarım saat oyunu domine edip;30-45.dakikalar arasında oyunu ortasahaya yıkabilecek Orta Saha&Forvet oyuncularının olması lazım.İkinci yarı oyundan düşmemek için iyi bir Kondisyonerinin(Fitness Coach) olması lazım.Son 15 dakika oyunu organize edebilen bir oyun kurucunun olması lazım.
**NOT 2:**Bu taktikler,benim tarafımdan denenmiş olup;başarılı sonuçlar alınmıştır.Yinede eksik yönleri olabilir,bu yönden affınıza sığınıyorum.