''Birinci sorumlu biz futbolcularız..''
Galatasaray'da futbolu bırakmak istediğini söyleyen Harry Kewell, takımın içinde bulunduğu durumdan Arda'ya, Rijkaard'dan Hagi'ye kadar birçok konuda açıklamalar yaptı..

Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, NTV Spor'a konuştu. Yıldız oyuncu Rijkaard'tan Haldun Üstünel'e, takımdaki geleceğinden şampiyonluk yarışındaki favorisine, Hagi'den, Arda'ya kadar birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
-HAGI VE RIJKAARD-
Her teknik direktörle tüm oyuncuların aynı fikirde olması mümkün değildir ama oyuncuların görevi vardır. Sahada yüzde yüzünü vermek zorundasın. Hagi'ye çok saygı duyduk çünkü harika bir oyuncuydu. Saha içinde üretim iyi olmuyorsa önce teknik direktör eleştiriliyor. Rijkaard'la çalışmak benim için büyük bir olaydı. Gitiğini duyunca çok büyük hayal kırıklığı yaşadım, müthiş bir insandı. Sezona iyi başlayamamıştık ama yavaş yavaş iyi gidiyorduk. Sonra Hagi geldi. Benim gibi, Baros gibi Neill gibi oyuncuların Hagi'yle çalışmak istemediğimiz konuşuluyordu ama doğru değildi. Haginin arkasında durduk.
Herhangi bir oyuncunun Hagi için oynamak istemiyorum diyeceğini sanmıyorum. Galataaray çok özel bir takım, herkes sahaya çıkıp en iyisini vermek zorunda. Liverpool'dan geldim ama Galatasaray benim oynadığım en özel kulüplerden biri.
-GALATASARAY'IN NE OLDUĞUNU GÖSTERMELİYİZ-
Takımda bir gerginlik var. İstediğiniz şeyleri yapamayına hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Takım olarak bir arada olmak zorundasınız. Biz bazen bundan uzaklaşıyoruz. Sahaya çıkıp en üst seviyede futbolumuzu oynamak zorundayız. Yeni teknik ekiple kalan 7 maçı kazanmak zorundayız. 7 maçı kazansak bile taraftar memnun olmamakta haklı. Galatasaray'ın ne olduğunu göstermeliyiz kalan maçlarda.
Rijkaard neden gitti bilmiyorum. Bunu söyleyince başıma iş açabilirim ama hakemler birçok maçta bizim aleyhimize çalıştı. Verilmeyen penaltılar vardı. Çok net şekilde yere düşürülüyoruz hakem devam diyor. Aleyhimize çıkan kırmızı kartlar. Biz bir arada kalmak zorundayız. Sonuçta biz çok iyi bir takımız. Hem yönetime hem taraftara ne kadar iyi olduğumuzu kanıtlamak zorundayız.
-BİRİNCİ SORUMLU BİZ FUTBOLCULARIZ-
Galatasaray'a imza attığıma karar verdiğimde beni buraya getirten Haldun Üstünel'di. Sonra kulübe aşık oldum. Haldun Üstünel'le hala konuşuyoruz, bazen akşam yemeğine çıkıyoruz. Kötü gidişi Adnan Sezgin'e bağlayamam. Sonuçta sahaya çıkıp futbol oynayan o değil. Birinci sorumlu biz futbolcularız. Haldun Üstünel bizimle çok ilgileniyordu, Türk oyuncularla da ilgileniyordu. Gittiğinde çok üzüldüm ama Keita'yı da özlüyorum, Elano'yu da özlüyorum. Bu futbol, böyle şeyler oluyor. Galatasaray için dipten tekrar zirveye çıkmak için en iyi zamandır.
Ben kesinlikle burada olmak isterim. Kariyerimi burada bitirmek isterim ama yönetimin kararını anlarım. Futbolcuların durumu umursamadığını söylüyorlar ama futbolcuları bu durumu yüzde 110 şekilde umusuyor. Çok iyi futbol oynuyoruz ama bitiremiyoruz. Bazen bir gol atıyoruz bunun bize yeterli olması gerekiyor ama kazanamıyoruz.
Yeni gelen oyuncular teknik direktörün kararıdır. Onlar da çok yetenekli oyunculardır. Yeni gelen teknik ekip problemleri görecek. Yeniden başlamak için mükemmel bir zaman. Ne kadar kötü durumda olursak olalım 21 puan için sahaya çıkmak zorundayız. Sonuçta oyuncuları sıfırlayamazsınız. Oyuncuların birarada oynamaya alışması lazım.
-İSTİKRARA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR-
Bir maç bir teknik direktör bir sonraki maç başka bir menajer geliyor. Onun istediğini yapmaya çalışıyorsunuz. Futbolda istikrara çok ihtiyacımız var. Tüm takımlar her zaman en üst performansını sergileyemez, inişler çıkışlar olacaktır. İşler kötü gidince hemen yeni teknik direktör getiriliyor. Schuster'de olduğu gibi. Bence bir teknik direktere 2-3 yıl verilmesi lazım. Ondan sonra size şans verdik hiçir şey olmadı diyebilirsiniz. 6 ayda içbir şey olmaz. 6 ayda şanslı olmadığınız sürece istikrarı yakalayamazsınız.
-ARDA AVRUPA'YA GİTMELİ-
Arda'ya tavsiye, daha doğrusu bir oyuncuya tavsiye veremezsiniz. Herkes çocukken futbol oynamaya başlar ve kendi kararlarını veriri. Arda da kendi kararlarını vermek zorunda. Dünyada birçok genç kaptan var Arda da onlardan birisi. Arda'nın çok iyi bir kaptan olduğunu, kaptanlığın ona çok yakıştığını düşünüyorum. İyi bir insan. Sakatlık geçirdi. 1 sezon sakatlık önemli değil ama 3-4 sezon geçirirsen kronik sakat düşüncesi oluşur. İlk geldiğim zamanlarda Arda beni çok güldürüyordu. Kaptan olduğu için daha az şaka yapıyor. İyi futbol oynamak için mutlu olmak gerekir. Arda mühiş bir oyuncu. Her an her şeyi yapabilir. Arda kendisi olmak zorunda kişiliğini bozmamak zorunda. Arda Avrupa'ya gitmeli. Avrupa futbol için en iyi lig. Arda'nın da gitmesi gerekiyorsa gitmeli. Arda bence gitmeli o tecrübeyi yaşamalı.
-FORMA NUMARASI-
19 numarayı giyemediğim için çok üzüldüm. Benim için çok anlamı vardı. Bir futbolcu için numarası çok önemlidir. Zavallıca olduğunu biliyorum ama futbolcu için önemlidir numarasını korumak. 19 numara elimden alındığında çok üzüldüm. Acaba Galatasaray'dan gitmeli miyim diye düşündüm ama şimdi 99 numarayı giyiyorum.
-BAZI OYUNCULAR RIJKAARD'I ANLAMADI-
Bence şok edici bir karardı Rijkaar'dın gitmesi. O'nu bazı oyuncuların anlamadığını düşünüyorum. Rijkaard geldiğinde beni de oynatmadı, 7-8 maç oturdum. Böyle durumlarda verebileceğin en iyi cevap idmanda iyi çalışmak ve şans bulduğunda en iyisini yapmak. Türk oyuncunun bunu öğrenmesi gerekiyor. Hoca seni oynatmadığında daha çok çalışman gerekiyor.
-KARİYERİMİ GALATASARAY'DA BİTİRMEK İSTİYORUM-
Türkiye'de, İstanbul'da Galatasaray'da olmaktan çok mutluyum. İnsanlar sizi seviyorsa bu kötü bir durum değildir. Ben çok seviliyorum ve bu işimi çok kolaylaştırıyor. Ailem burada olmaktan çok mutlu. Yeni bir kontrat almak için savaşacağım ama kulüp farklı bir karar alırsa saygı duyarım. Galatasaray çok çok daha iyi yerde yer almayı hak ediyor. 7 maçım var kontratı almak için çalışacağım. Kesinlikle Galatasaray'da kalmak istiyorum. Kariyerimi Galatasaray'da bitirmek istiyorum.
Bülent Ünder'i tanımıyorum. Fatih Terim'le çalıştığını duydum. Umarım kalan 7 maçta umutlanmak için taraftara bir şeyler vereceğiz.
-ŞAMPİYONLUK FAVORİSİ-
Son olarak şampiyonluk yarışında favorisi sorulan tecrübeli oyunu şöyle cevap verdi:
Trabzonspor demek zorundayım. Fenerbahçe'nin iyi oynadığını da söylemeliyim. Alex harika bir sezon geçiriyor. Türk liginde her şey olabilir. Umarım heyecanlı bir sezon olur. Alex gibi çok koşmayan bir oyuncu için harika bir sezon geçiriyor. O'na şapka çıkarmak lazım.