Ankaragücü, Ankaraspor'un forvet oyuncusu Mehmet Yılmaz'ı kadrosuna dahil etti.

Turkcell Süper Lig'de gelecek sezon üst sıralarda yer almak isteyen ve transfere hız veren Ankaragücü, Ankaraspor'un golcü futbolcusu Mehmet Yılmaz ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Ankaragücü Tesisleri'ndeki törende konuşan kulüp başkanı Cemal Aydın, Mehmet Yılmaz'ı yıllardır istediğini belirterek, ''Kendisi için iki defa Çanakkkale'ye gitmiştim. O zamanlar Okan Koç da orada oynuyordu. Okan Koç'u almıştım ama Mehmet Yılmaz'ı almak nasip olmamıştı. Bu oyuncunun transferi aklımda kalmıştı. Sonunda kendisine Ankaragücü forması giydirdiğim için çok mutluyum'' dedi.
Mehmet Yılmaz'ın da Ankaragücü'nde oynamayı çok istediğini ifade eden Aydın, ''Kulübe geldi. 10 dakika konuştuk ve hemen anlaştık. Kulübümüze hayırlı olsun'' dedi.
Transferinde emeği geçen herkese teşekkür eden Mehmet Yılmaz ise Türkiye'nin sayılı, Ankara'nın da en köklü kulübüne geldiğini kaydederek, ''Başarılı olacağımı düşündüğüm bir kulüpteyim. Taraftarın da desteğiyle iyi bir sezon geçireceğimi düşünüyorum. Daha önce iki yabancı takımdan teklif almıştım. İlk tercihim yurt dışı olmasına rağmen Ankaragücü'nde oynamayı çok istiyorum'' ifadelerini kullandı.
SABANİ MOİN İLE PRENSİP ANLAŞMASINA VARILDI
Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Ankaragücü, Tunuslu stoper Sabani Moin ile prensip anlaşmasına vardı.
Tunus kupası maçlarını izlemek üzere bu ülkede bulunan teknik direktör Hakan Kutlu, Tunus 1. Ligi takımlarından Esperance de Tunis takımında forma giyen Sabani Moin'i takibine aldı.
Hakan Kutlu, Sabani Moin'i çok beğendiğini, ancak 1-2 maçını daha izledikten sonra kesin kararını vereceğini söyledi. Kutlu, bu transferin yüzde 90 gerçekleşeceğini bildirdi.
Tunuslu oyuncunun savunmanın ortasında oynamanın yanı sıra sol bek olarak da görev yapabildiği belirtildi.
CEMAL AYDIN'DAN BAŞKA ADAY ÇIKMADI
Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'na 2 gün kalmasına rağmen, başkanlık için kulüp başkanı Cemal Aydın'dan başka aday çıkmadı.
29 Haziran Pazar günü Cemal Aydın Spor Kompleksi'nde saat 11.00'de başlayacak olağanüstü genel kurul öncesi adaylığını daha önceden açıklayan önceki başkanlardan Osman Kolsuz çekilince, 11 Kasım 1997'den bu yana 11 yıldır başkanlığını sürdüren Aydın, başkanlık seçimine tek aday olarak giriyor.
Geçen şubat ayında kulüp başkanı Cemal Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin istifasından sonra başkan arayışlarına girilen sarı-lacivertlilerde, eski başkanlardan Osman Kolsuz adaylığını açıklamış, ancak daha sonra çekilmişti.