Bundan 1 süre önce Emre Ateş,Nürnberg'le yaşadığı faciadan sonra Nürnberg'in kovmasıyla Cska Moskova'ya gelmesi 1 oldu.Kış tatilini geçirmek için Moskova'ya giden bu saygın T.D.miz,Moskova sokaklarında dolaşırken herkesin genelde Cska Moskova'lı olduğunu gördü.Özellikle formalarda Jo ve Vagner Love vardı tanındıkları için.1 an için düşündü içinden ''Bu kadar taraftarı olan 1 kulüp varsa,futbolcularını herkes seviyorsa bu takım mutlaka şampiyon olmuş,zengin 1 başkanı olan,stadı iyi olan 1 takımdır.Keşke bu takıma gitsem?Ahhh!Ama nerdeee!''diye geçiriyordu.Ama uyuması gerekiyordu.Çok yorulmuştu.Çok şey gördü.Şaşırmıştı.Rüyasında Cska Moskova'yı görüyordu.Sabah Moskova saatine göre 7'de Emre Ateş'in Laptop'una 1 e-mail geldi.Şöyle yazıyordu ;''Ben Cska Moskova Başkanı Eugeny Giner.Bizim takımımıza Gazzaev'in yerine gelmeni arzu ederim.Sana haftalık 9.750 Ytl vereceğiz.''demiş başka Giner.Emre Ateş şok olmuştu.1 an için düşündü ;''Neden gitmeyeyim ki?Böyle saygın 1 takıma gitmeyi kim istemez?''dedi.Hemen internetten başkan Giner'ın no'sunu aldı.Onu aradı:
E.A:Başkanım teklifinizi kabul ediyorum.
E.G:Ne teklifi?Haaa pardon tamam hatırladım.Biliyo musun?Şu Gazzaev'den 1 sıkıntı geldi.Sen gençsin,o zaman yarın saat 12:30'da toplantı salonuna gel.Senin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz.:D
E.A:(Gülüyor:D)Tabiki başkanım ne demek?dedi.Sonra yarın oldu.Saate baktığında Türkiye saatiyle 10:30'du.Ama unuttuğu vardı.Türkiye ile Moskova arasında +1saat fark vardı.Yani 1 saat sonra toplantı salonunda olması gerekti.1 an için telaşlandı.İnternete girdi.Cska Moskova'nın toplantı salonunu buldu.Bulunduğu yerle yarım saat fark vardı.Vakit yoktu.Hemen 10 dk'lık kahvaltı yaptı.Sonra arabasına gitti.Arabası son model bir Bugatti Veyron'du.Çok rahat 1 şekilde yarım saatte gitti.Toplantı salonuna girdi.Girdiğinde magazinler geldi.Ona sorular sordular:
-Efendim Cska Moskova'yla 2+1 yıl opsiyonlu sözleşme imzalayacağınız söyleniyor.Doğru mudur?
E.A:Valla bilmiyorum.Başkanla kaç yıl olacağımı konuşmadık.Ama evet;Cska Moskova'yla 1 sözleşme imzalayacağım.
-Peki geleceğe ait planlarınız nelerdir?
E.A:Daha bu takım hakkında fazla birşey bilmiyorum.Tek bildiğim çok saygın 1 kulüp olması,çok parası olduğu ve ünlü futbolcuları olduğu.Teklifi duyunca şok oldum diyebilirim.
-Teşekkürler efendim.
Flaş!Flaş!Flaş!Türk TD Emre Ateş Cska Moskova'yla 5 yıllık sözleşme imzaladı.
Cska Moskova'yı tanıyalım:
Tam isim:Professional Football Club
Central Sports Club of Army
Moscow
Takma isim(ler):Koni(Atlar)
Renkler:Kırmızı-Lacivert
Kuruluş:1911
Stad:Dinamo Stadı
Kapasite:36.000
Başkan:Eugeny Giner
Teknik direktör:Valery Gazzaev
Lig:Rusya 1.Ligi
2007-2008'de hangi ligte ne yaptı:Rusya 1.Ligi,1.
CSKA Moskova (Rusça: Центральный Спортивный Клуб Армии ya da tam adıyla Профессиональный футбольный клуб Центральный Спортивный Клуб Армии, Türkçe: Merkezî Ordu Spor Kulübü Moskova) son yıllarda başarılı sonuçlara imza atan bir Rus futbol takımıdır. 1911 yılında Kızıl Ordu tarafından CSKA Moskova adıyla kurulan kulüp, 1951'de adını CDSA Moskova, 1957'de CSK Mo Moskova olarak değiştirdikten sonra 1960 yılında bugünkü ismini almıştır. CSKA Moskova maçlarını Moskova'daki 36,000 kişilik Dinamo Stadı'nda oynamaktadır.
Başarıları
Kulüp tarihinde:
1 kere Sovyet Şampiyonluğu (1946)
5 kere Sovyet Kupası (1945, 1948, 1951, 1955, 1991)
3 Rusya Kupası
2 Rusya Ligi (2003, 2005)
2 Rusya Kupası şampiyonluğu kazanmıştır.
Ayrıca 2005 yılında UEFA Kupası'nı kazanma başarısı göstermiştir.Süper kupayı 2005 yılında bir İngiliz takımı olan Liverpool FC oynadığı maçta yenilerek kupayı kaldıramadı .Ayrıca 1951 sezonunda Sovyet 1. liginden çekilmiş, bu yüzden 1951-52 sezonunu ilk kez 2. ligde oynamıştır. Ayrıca 1984 sezonunu 18. yani sonuncu ve 1987 sezonunu 15. yani sondan 2. bitirerek 2 kez daha küme düşmüş ve 1984-1986 ve 1987-1989 yılları arasını 2. ligde geçirmiştir.