Galatasaray’da teknik direktör Michael Skibbe’nin yardımcılığını yapacak olan Ümit Davala, genç futbolculara önem vereceklerini belirterek, “Amacımız Türk futboluna buradan önemli oyuncular kazandırmak” diye konuştu.
Galatasaray'da önümüzdeki sezon yeni teknik direktör Michael Skibbe'nin yardımcılığını yapacak olan Ümit Davala, zamanında Galatasaray'da takım halinde büyük başarılara imza attıklarını belirterek, ''Şu anda yeni bir görevim var; antrenörlük yapacağım. O yüzden futbolcu olduğum zamanki başarımı inşallah antrenörlük hayatımda burada devam ettirmek istiyorum, o yüzden buradayım'' dedi.
Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Ümit, yeni teknik direktör Michael Skibbe ile daha önce tanışmadığını ifade ederek, ''Saha içerisinde iki rakip olarak tabii ki karşılaştık ama ilk defa burada bir konuşma fırsatı bulduk. Tanıştık, konuştuk, her şey kafamıza yattı ve mukaveleyi imzaladık. İnşallah önümüzdeki sezon için herkese hayırlı uğurlu olur. Her zaman olduğu gibi yine Galatasaray'ın başarısı için ter dökeceğiz ve varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız'' diye konuştu.
Davala, Ümit Milli Takım teknik direktörlüğü süresince sürekli genç oyuncularla çalışma ortamı içinde bulunduğunu belirterek, ''Bunu Galatasaray'da da bulabilirim diye düşündüm. Çünkü Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camialarından birisi, belki de en büyüğü. O yüzden çalışma fırsatı bulduğum için bu tercihi yaptım. Galatasaraylı olduğum için bu tercihi yaptım. Burada da gençler var, altyapı çalışmaları son seviyede ve zaten her sene bu ligde görülüyor. Galatasaray altyapısı çok önemli gençler yetiştirdi. Aynı şekilde inşallah bu sene de aynen devam etmeyi düşünüyoruz. Zaten futbolcuların çoğu ile tanışıyorum ve birlikte oynadığım futbolcular var. Şu anda Ümit Milli Takımı'nda bulunan futbolcular var, çok iyi tanıdığım futbolcular var, o yüzden benim için burada çalışmak çok büyük bir zevk olacak'' dedi.
**''AMACIMIZ TÜRK FUTBOLUNA ÖNEMLİ OYUNCULAR KAZANDIRMAK''**
''Bizim amacımız Türk futboluna buradan önemli oyuncular kazandırmaktır'' diyen Ümit Davala, bunun sadece Galatasaray'ın değil her kulübün görevi olduğunu ifade etti.
Davala, Türk Milli Takımı'nın şu anda Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi işler yaptığını kaydederek, ''Gençlerden kurulu bir milli takımız ve bunu Türkiye devam ettirmeli. O yüzden biz burada gençler ve tecrübelilerden oluşan iyi bir ekip oluşturup inşallah başarılı olacağız. Skibbe'nin, benim ve teknik ekibin genç olması avantajımız. Bu yüzden genç futbolcuları çok iyi anlayabiliyoruz'' ifadesini kullandı. Kendisiyle birlikte çalışan futbolcuların nasıl bir tip teknik direktör olduğunu bildiğini dile getiren Ümit Davala, ''Yeri geldiği zaman hem arkadaş hem dost hem ağabey, yeri geldiği zaman hoca ve bir danışman olarak görüyorlar beni. Benimle çalışan ekibin büyük bir zevk aldığını düşünüyorum. O yüzden aynı şekilde sayın Skibbe ile birlikte aynı ortamı sağlamak tabii ki bizim ilk amacımızdır'' dedi.
Ümit, Galatasaray'da şampiyonluk dışındaki derecenin başarısızlık olarak adlandırıldığını, bu nedenle de tek amaçlarının şampiyonluğu kazanmak ve Avrupa'da başarı elde etmek olduğunu söyledi.