Bahar temizliğini yapmayı Unuttuk.Bu arada yaz kapıya dayandısıcaklar iyiden iyiye bastırıyor.Okullarda kapandı...Eh,yıl boyunca kaçırdığımız oyunları elden geçirme zamanı geldi..Sisteminizin hantallaştığını düşünüyorsanız oyun maratonuna başlamadan işletim sisteminize ufaktan bir temiziğe girişme zamanı geldi...Merak etmeyin hem basit hem ücretsiz yapacağız bu işlemi....

CCLEANER
Ücretsiz olan CCLEANER programı web sitesinden indirip Kuruyoruz... DOWNLOAD
Program Türkçe değil ama bişey değil zaten yapacaklarımız çok basit
;)
Hemen temizliğe başlayalım
**İlk işimiz Cleaner sekmeniyle Öncelikle "ANALYZE" diyoruz bekliyoruz...Analiz bittiğinde bize Yukarda ne kadar yer boşaltacağını söylüyor...Sonra hemen "RUN CLEANER" diyoruz ve bekliyoruz..Bu kadar gereksiz şeyler PCmizden silindi
**İlk İşlemi başlattıktan sonra hemen Alttaki REGİSTRY tıklıyoruz...Bu sefer ANALYZ değil "SCAN FOR ISSUES"seçeneğiyle karşılaşıyoruz..Buna tıklıyoruz ve bekleyioruz işlem bittiğinde "FİX SELECTED ISSUES" sekmenine tıklıyoruz..Bu işlemi yapmadan önce size Yedeğini alıp almaması için soracak ...her ihtimale karşı yedeğini alın;)işlem bittinde artık 2.ayağa geçebiliriz...
AUSLOGİCS DEFRAG
Sistemin temizliğini tamamladığımıza göre şimdide biraz Hızını artıralım...
Öncelikle AUSLOGİCS DİSK DEFRAG ve AUSLOGİCS REGİSTRY DEFRAG indiriyoruz..
DİSK BİRLEŞTİRME

Programı indirip kurduktan sonra çalıştırıyoruz...Önce birleştirmek istediğiniz sabit disk sürücüsünü seçin ve "NEXT" tuşuna basınız...işlemin tamamlanmasını bekleyin...İşlem bittiğinde işlemle ilgili İstatistikler belirecek..Burdada işimiz bitiyor
2.KAYIT DEFTERİ BİRLEŞTİRME

REGİSTRY DEFRAG programını çalıştırın..Programı çalıştırdıktan sonra "NEXT" butonuna tıklayın..."NEXT" Dedikten sonra size tüm programları kapatacağına dağir mesaj geliyor...Kayıt etmeniz gereken şeyler varsa kayıt edin...tamam deyip devam edin...Tamam dediğiniz anda kayıt defterinde tarama başlayacak...İşlem sona erdiğinde bir geri yükleme noktası belirleyip,sıkıştırma işlemi öncesi son haliyle yedeğini alacak...Sıkıştırma işlemi tamamlandıysa sistemi otomatik olarak yediden başlatacak.Windows tekrar açıldında sıkıştırmayla ilgili istatistik görüntülenecek..Sıkıştırma İşlemi sonrasında kayıt defterinin %11 oranında ufaldığı ve sistemin kayıt defterine ereşim hızının %16 arttığını gördüm...(Evet bende şahidim bende gördüm (bandobras)
Üç ücretsiz ve kullanımı kolay programla sisteminizi biraz rahatlattık ve yaz sıcağında rahat bir nefes almasını sağladık.
Alıntıdır..
Kaynak: OYUNGEZER dergisi Haziran 2008 sayısı Tuğbek Ölek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bandobrastan not: Yazıyı Tümden yazmadım sadece ihtiyacınız olan yerleri yazdım umarım beğenirsiniz:);)