Ertuğrul Sağlam umut dağıttı. BJK TV'ye konuşan siyah beyazlı takım teknik direktörü, camianın başarı için sabırlı olması gerektiğini söyledi.
Mevcut durumdan kendisinin de memnun olmadığına dikkat çeken Sağlam, "Ama gerçeği değiştiremeyeceğiz. Şu anda sadece kalan iki maçımızı kazanmayı düşünüyoruz. Şu anda en önemli hedefimiz Şampiyonlar Ligi, o olmaz ise UEFA'yı kovalayacağız" dedi.
Baskılara göğüs gerecek yapıda birisi olduğunu vurgulayan geç çalıştırıcı, Kara Kartal'a uzun yıllar hizmet etmek istediğini belirterek şöyle konuştu:
"Güzel günler bizi bekliyor"
"En zor günlerimizde bile dimdik ayakta durduk. Buna katlanmamızın nedeni de bize inanan ve güvenen insanların camiamızın beklentilerine karşılık verebilmekti. Kesinlikle benim Beşiktaş'taki görevim çok uzun sürecek. Bunu herkes böyle bilsin. Sağ olsun başkanımız da bize olan güvenini, inancını her zaman dile getiriyor. Başkanımızın bu sıcak ilgisi karşısında onları ve camiamızı, hedeflere ulaşarak mutlu etmek adına bütün gücümüzle çalışacağız."
Takımda bazı değişimler yaşadıklarının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Beşiktaşlı çalıştırıcı, "Yeni bir takım, yeni bir oluşum içinde olduk, bu nedenle bazı sıkıntılar yaşanmış olabilir, ama camiamız bize güvensin, biraz sabırlı olalım. Çok güzel günler bizi bekliyor" diye konuştu.
"İntertoto'ya kalabiliriz, dünyanın sonu değil"
Ligin bitiminde 4. sırada kalarak İntertoto Kupası'na katılmak zorunda kalabileceklerini ve bunun dünyanın sonu gibi algılanmaması gerektiğini belirten Sağlam, "Biz Kayserispor ile bile İnterto'dan başlayıp, UEFA Kupası'nda birinci turu geçip AZ Alkmaar takımıyla gruplara kalma mücadelesi verdik. 3. olsak da UEFA Kupası'na ön eleme olarak katılacağız. İntertoto'da ise fazladan iki maça oynayacağız. İntertoto'ya gitmeyeceğiz diye bir şey yok, ama biz öncelikle Şampiyonlar Ligi daha sonra da UEFA Kupası'na katılmayı amaçlıyoruz" dedi.
"Camiamız bölündü"
Hakem hatalarından en çok kendilerinin zarar gördüğüne değinen Ertuğrul Sağlam, bu hatalara karşı işin başında camia olarak birarada duruyor gibi göründüklerini ifade ederek, "Ama ilerleyen dönemlerde böyle olmadığını açık ve net biçimde gördük. Maalesef Beşiktaş camiası şu anda çok bölünmüş durumda, bu bölünmüşlük, dışarıdaki insanların kendi lehlerine beklentileriyle birleşince takıma zarar verdiğini gördük. Bu camiamıza da zarar verdi" şeklinde konuştu.
"Medya sırtını döndü"
Medyadan destek görmemelerinden yakınan Sağlam, "Diğer takımlarla aramızdaki en büyük fark da bu, diğer takımlara baktığımız zaman camialarının birlikte olduğunu bütünleşmiş olduğunu gördük. Tabiî ki biz medya mensuplarının yanlışları görmeyip, kendi meslek ilkelerini çiğnemelerini istemiyoruz ama 'Beşiktaşlıyım' diyen insanların, o Beşiktaşlılık sevgisiyle olaya yaklaşmasını ve bize katkı sağlamasını isterdik. Ama bir kısım medya, dışardaki insanların yönlendirmesiyle kesin olarak Beşiktaş'a çok büyük zarar verdi. Bu da bizim sezon başından beri yaşadığımız en büyük sıkıntıların başında geliyor, futbolcular ve teknik ekip olarak" ifadelerini kullandı.
Sağlam, basında yeralan birçok transfer haberinin gerçeği yansıtmadığını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Transferde somut adım atmadık"
"Kamuoyunda, Beşiktaş'ı bunu transfer etti, bunu aldı, o gitti, bu gelecek şeklinde iddialar gündeme geliyor. Ben şunu söylüyorum bizim iki tane daha maçımız var. Çok önemli karşılaşmalar. Bu iki karşılaşma bitmeden, somut adım atmayacağız. Gidecek ya da gelecek futbolcularla ilgili en ufak bir somut adımı lig bitmeden atmayacağız. Bu konuda fikir beyan etmeyeceğiz. Dolayısıyla hem kendimizin, hem de futbolcuların motivasyonun düşürmeme adına böyle bir karar aldık. 11 Mayıs'tan sonra bu konuda kararlarımızı vereceğiz."