Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Kocaelispor'un kulüp başkanı Serhan Gürkan, ''Süper Lig ümidimiz devam ederken, 'Her şey bitti' diye düşünemeyiz'' dedi.
Kocaelispor'un resmi internet sitesinde, 4-0 yenildikleri Malatyaspor maçını değerlendiren Gürkan, alınan sonuç ve takımının sergilediği futbolun kendisini üzdüğünü bildirdi.
Açıklamasında, ''Gün, birlik ve beraberlik günüdür'' diyen Gürkan, takıma sahip çıkıp, futbolculara destek vererek, Malatyaspor yenilgisinin izlerinin silinmesi gerektiğini savundu.
Sezon başında, 'Bu takım küme düşer' diyenlerin bile olduğunu anımsatan Gürkan, aynı futbolcuların hırsı ve gayreti sonucu ligde üst sıralarda yer aldıklarını kaydetti.
Gürkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Bu sezon oynadığımız en kritik ve önemli karşılaşmada büyük hayal kırıklığına uğradık, suçlu biri varsa o da yönetim kuruludur, camiamızdan özür diliyoruz. Süper Lig ümidimiz devam ederken, 'Her şey bitti' diye düşünemeyiz. Bu sezon pek çok sevinci yaşatan takımımıza destek olup, kalan 4 haftada tüm maçları kazanarak Süper Lig'e çıkmak için mücadelemizi sürdürmeliyiz. Futbolcularımız önümüzdeki Eskişehirspor maçını kazanarak kendilerini affettireceklerdir.''
-FUTBOLCU ALACAKLARI-
Gürkan, Malatyaspor maçından önce, 2 maçlık galibiyet primi ödemesi yaptıklarını, bugüne kadar 1 milyon 500 bin YTL'nin üzerinde prim ödediklerini ve futbolcuların 1 milyon 200 bin YTL daha prim alacağı bulunduğunu bildirdi.
Bazı futbolcuların performansının son haftalarda düştüğüne işaret eden Gürkan, bu durumu akşam yapacakları yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını, gerekirse futbolculara ceza uygulayabileceklerini söyledi.
Gürkan, şunları kaydetti:
''Galibiyet halinde nasıl 200 bin YTL ödeme yapma sözü verdiysek, böylesi kritik karşılaşmada bu kadar kötü performans gösterilmesi nedeniyle de ceza konusunu gündemimize alacağız. Futbolcularımızın son haftalardaki motivasyon eksikliği nedeniyle Kocaeli Üniversitesi'nden de yardım alarak, terapi uygulatmayı gündeme getireceğiz.''