Abi merhaba..Nacizhane birkaç öneride bulunmak istiyorum;
Öncelikle sisteminizi biraz özenli kullanın, mümkün olduğunda diskten gereksiz dosyaların ve registry den gereksiz kayıtların temizliğine önem verin(CCleaner vs optimize programı öneririm..).Arka planda gereksiz hizmet, işlem vs çalışmamasına dikkat edin..
Sistem geri yükleme özelliğini kesinlikle devre dışı bırakın, bu özellik, belirli aralıklarda sistemin yedeklerini alarak zamanla sistemin ağırlaşmasına yol açan etkenlerden biridir..Bilirsiniz ki ilk format anında sistemin performansı yüksektir.Zamanla şişme olur sistemde..Ama dediğim gibi özenli kullanılan sistemde olumsuz durumlar en aza indirilebilir.
Windows Update yapın, güncellemeler çok önemlidir, işletim sistemindeki eksiklikleri giderir.Ayrıca birçok uygulamaya daha fazla destek sunarak uyumluluğu arttırır.Bunun ardından otomatik güncelleştirme hizmetini ve ayarını kapatın, belli aralıklarla sistemi güncellerken açın.
directx web setup vardır microsoft.com da..directx end user time olarak geçer.
Bunu indirip yüklediğinizde, her ay directx güncellemesini indirip kurmanıza gerek kalmayacak, dxwebsetup, son versiyonu ve bu versiyona kadar olan güncelleme dosyalarını vs tamamlayacak.Yani mümkün olduğunca sistemi güncel tutmak önemlidir..
Cleanse Uninstaller, Total uninstaller gibi bir programla oyunu komple hiçbir dosyası kalmayacak biçimde kaldırın.Ardından disk ve registry temizliği yapın, windows ta her yaptığınız işlem sonucu regeditte artık dosya kaydı oluşur..
Oyunu tekrar kurarken öncekinden farklı adım izleyin, normal geldiği gibi değil, Custom/Advanced gibi seçenek varsa onu deneyin..
Oyunu kaldırmadan önce, oyun ayarındaki seçenekleri değişik ayarlayın, mesela çözünürlüğü biraz düşürün..Bence 1024x768 i geçmesin.
Widescreen monitöre sahipseniz 16:9 u seçeilirsiniz.Kutucukların 3 ü de işaretli olsun..
ATI Catalyst ayarlarını kurcalayın..ATI ekran kartı kullnsaydım uygun ayarlar kosusunda fikir verebilirdim ama ben nvidia kullanıyorrum..Bunlar yarar sağlamıyor ise, bahsettiğim gibi değğişik biçimde seçenek ile kurun oyunu..Yine değişik ayarlar deneyin.
kitserver kullanmayın, daha çok kasılmalara sebep olacaktır..
Bir de böylesine iyi bir makinada, güç kaynağı önemlidir..Ekran kartınızın 2.bir güç girişi bulunmakta, üst seviye bir donanım ayrıca..Kalitesiz güç kaynağı kullanıyorsanız, sorunun en büyük nedeni budur..350w gibi güç kaynağı ile olmaz.Donanımlara yeterli besleme yapılamayınca, her yönden performansta kayıplar yaşanıyor..En az 450W öneririm.Farkı göreceksiniz.
Şunu belirteyim, sorun biraz da KONAMI de..Çok yeni nesil sistemlerde dahi mutlaka az da olsa ağırlaşma, kasılma oluyor..Oyunda var gariplik..
O yüzden sisteminizle ilgili en ufak kuşkunuz olmasın, çok iyi bence.Bunları yalnız oyun için değil, genel olarak da söylüyorum..Sisteminizi en yüksek performansta verim alarak kullanmak elinizde..
Saygılar.