"Ayrıldığımda bile seviyordum"

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'nin Fransız futbolcusu Anelka, karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenledi... Eski F.Bahçeli futbolcu Anelka, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, golcü oyuncunun Fenerbahçe ile ilgili sorulan tüm sorulara büyük içtenlikle yanıt verdiği gözlemlendi.
-Maç hakkında neler söyleyeceksin?
"Fenerbahçe çok büyük bir takım. Taraftarların yarattığı ambians çok güzel ve burada oynamak zor olacak."
-F.Bahçe'den ayrılma sebebin neydi? Kurada F.Bahçe ile eşleştiğini öğrenince ne hissettin?
"Fenerbahçe'den ayrıldım çünkü İngiltere'ye dönmek istiyordum yani F.Bahçe ile bir ilgisi yok. Kurada eşleştiğimizi duyunca tekrar buraya geleceğim için çok mutlu oldum."
-F.Bahçe'ye gol atarsan ne hissedersin? F.Bahçe'nin Çeyrek finale yükselmesi hakkında neler söyleyeceksin?
"F.Bahçe'ye gol atarsak tabi ki mutlu olacağım çünkü Chelsea forması giyiyorum. F.Bahçe'nin buraya gelmesi benim için sürpriz değil. Zico ile 2 ay çalışmış olmama rağmen onun iyi bir hoca olduğunu biliyorum. Çok iyi transferler yaptılar o yüzden buraya gelmeleri sürpriz değil."
-Çok yetenekli bir oyuncu olmana rağmen kişisel anlamda fazla başarın yok bu yüzdeen Şampiyonlar Ligi senin için önemli mi?
"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak çok önemli ancak daha önce kupalar kazandım ama burada oynamak gerçekten çok güzel. En iyi performansımı sergilemek için elimden geleni yapacağım."
-Nasıl bir skor seni memnun eder ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ile Premier Lig'de oynamak arasında nasıl bir fark var?
"Premier Lig'de oynamak her zaman zordur ancak Şampiyonlar Ligi'nde oynadığınızda İngilizlerle değil başka ülke takımlarıyla oynuyorsunuz o yüzden farklı oluyor. Buradan bir beraberlik alırsak Londra'ya avantajlı döneriz ve turu geçeriz."
-F.Bahçe'de yaşadığın en güzel anlar ne zamandı?
"Şampiyon olduğumuzda otobüste Bağdat Caddesi'ne gittik ve 500 metrelik mesafeyi 4 saatte gidebildik taraftarların ilgisinden dolayı. Bu, Türkiye'deki en mutlu zamanımdı."
-F.Bahçe taraftarları seni çok seviyor. Bu konuda neler söyleyeceksin?
"Ben ayrıldığım zaman bile F.Bahçe'yi çok seviyordum. Bunu her fırsatta dile getirdim. Dediğim gibi F.Bahçe'den ayrılmamın kulüpler bir ilgisi yok. İngiltere'ye dönemk istiyordum. Taraftarları da çok seviyorum. Beni çok sevdiklerini biliyorum ve onlara teşekkür ediyorum."
-Havaalanında sizi karşılamaya gelen G.Saray taraftarlarını görünce şaşırdın mı?
"Ben hiç G.Saray taraftarı görmedim."
-Real Madrid ile Şampyionlar Ligi şampiyonluğu yaşadın. Chelsea ile R.Madrid ile nasıl bir fark var?
"Biz kadro genişliği anlamında çok iyi bir takımız. R.Madrid de çok iyiydi fakat bizim takımımızda çok fazla yıldız var. F.Bahçe maçı hakkında kesin konuşmak istemiyorum ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız."
-Arkadaşlarına bu maç öncesi F.Bahçe hakkında bilgi verdin mi?
"Onlara söylediğim şey kulaklarını taraftarlara tıkamaları oldu. Buradaki atmosferin çok güzel oldğunu ve etkilenmemeleri için sadece işlerini yapmaları gerektiğini söyledi."