Kasımpaşa ve Beşiktaş yenilgilerinin ardından geçen hafta Kayserispor'u yenerek şoktan çıkan Galatasaray, Ankaraspor'u da Başkent deplasmanında tek golle geçti. Ümit Karan'ın sayısıyla maç fazlasıyla liderliğe yükselen Sarı-Kırmızılılar, zirvede kalabilmek için yarın rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.
Takım Akcan'a emanet
Deplasmanda Ankaraspor ile karşılaşan Galatasaray’ın başında antrenör Ahmet Akcan sahaya çıktı. Rahatsızlığı nedeniyle doktorların Ankara’ya gitmesine izin vermediği teknik diretör Karl Heinz Feldkamp, bu sezon 3. kez takımından ayrı kaldı. Sarı-kırmızılı takım, daha önce Alman teknik adamın yokluğunda UEFA Kupası grup karşılaşmasında Austria Wien ve Süper Lig maçında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile 0-0 berabere kalmıştı.
Şükür yedek
Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı bulunan Song’un yanı sıra Hasan Şaş, Barusso, Carrusca ve Serkan Çalık başkent deplasmanına getirilmedi. Ligde Yenikent ASAŞ Stadı’na ilk kez gelen Galatasaray’da, antrenör Ahmet Akcan, Ankaraspor karşısında forvet hattında Ümit Karan-Nonda ikilisine şans verirken, Hakan Şükür’ü yedek soyundurdu. Süper Lig’de düşme hattında bulunan ve zor günler geçiren Ankaraspor’da ise Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç oynamama cezasına çarptırılan Neca dışında eksik futbolcu yok. Mavi-beyazlı ekipte, Hikmet Karaman’ın yerine göreve getirilen teknik direktör Saffet Susiç, Galatasaray’dan sezon başında kiralanan Orhan Ak’ı yedek kulübesinde oturturken, Emre Aşık’ı ilk 11’de sahaya sürdü.
Taraftar yalnız bırakmadı
Galatasaraylı taraftarlar, stadın şehir merkezine uzak olmasına rağmen takımlarını yalnız bırakmadı ve kendilerine ayrılan kale arkası tribünden coşkulu destek verdi. Mavi-beyazlı taraftarlara ayrılan maraton tribünün tamamına yakını dolarken, kale arkası tribünde büyük boşluklar göze çarptı. Tribünlerde yerini alan iki ekibin taraftarları da karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan futbolculara tezahürat ederek moral verdi. Bu arada, Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek ile Galatasaray Kulübü Başkanvekili Adnan Polat, karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izledi.