Yükselen değerden ders gibi sözler

Son maçların yıldızı Maldonado, “Ön liberonun görevi, savunma ile hücum arasındaki bağlantıyı kurmaktır. Fazla risk alamazsınız. Kaptırdığınız top kalenizde gol olabilir” dedi.
‘Herkesin bir tarzı var’
Geçen sezon bekleneni veremeyen ve gönderilmesi gündeme gelen, ancak son haftalarda ortaya koyduğu futbolla övgüleri toplayan Maldonado’dan çarpıcı sözler. Herkesin bir oyun tarzı ve stili olduğunu dile getiren Şilili oyuncu, şunları söyledi: “Benim tarzım da, futbolu en güvenli şekilde oynamak ve sahanın her yerindeki arkadaşlarıma yardım edebilmek. Ön liberonun asıl görevi, defans ile forvet arasındaki bağlantıyı kurabilmektir.”
‘Top hep sizde kalmalı’
“Bazı zamanlar oyunun yönünü değiştirmek gerekir. Önemli olan topa sahip olduğunuzda onu boş arkadaşlarınıza taşımaktır. Uygun arkadaşınız yoksa, topu kendinizde tutmak adına, yana oynayabilirsiniz. İşte bazı seyircilerin hoşuna gitmeyen bu. Benim mevkiimde çok fazla risk alamazsınız. Garantili pas yapmak zorundasınız. Yoksa, kaptırdığınız topu, bir anda kalenizde gol olarak görebilirsiniz. Eleştirileri hakettiğimi de sanmıyorum.”