Orjinal Mesajı Yazan: Osman Tanburacı
Gencecik Galatasaray
21.01.2008
Bursaspor çok sert oynadı ama Galatasaraylı futbolcular işlerine baktılar. Onun için de maçtan galip çıktılar. Şuraya bakın;
Uğur, Volkan, Barış, Mehmet Topal, Hakan Balta, Arda, Mehmet Güven, Serkan, akıllanırsa Sabri ve de yeni gelen Emre. Bir solukta 10 kişi saydım.
İşte Kalli’nin marifeti budur, kim ne derse desin imam bildiğini okuyor ve Kalli takımını her türlü riske rağmen gencecik adamlarla oynatıyor.
Dikkat edin sadece Nonda var yabancı ve de Hakan Şükür var yenilik dışı. Böyle miydi Galatasaray geçen mevsim sonu�
Linderoth ve Lincoln de yok. Öyle söylendiği gibi Gerets�e sunulmayan kaliteler de yok! Ama bizim insanımız bunları görmezden geliyor. Galatasaray bu yolda gitsin, gelecek senelerde bu takımı kimse tutamaz. Fatih Terim�in ilk yılları gibi olur�
Bravo Kalli seni bu inatçı ve eleştiriye aldırmaz tavrın için seviyorum. Galatasaray’ın başarısı için tenkitlere paratoner oluyorsun.
Dikkatinizi çekerim;
Galatasaray’da belki ah aman futbol yok ama rakibi, bitiren amansız bir mücadele var. Tek futbolcuya dayalı düzen yok!
Galatasaray takım halinde oynuyor, giren çıkanı, oynayan oynamayanı aratmıyor.
Böyle üç takım var ligde;
Galatasaray, Sıvasspor ve de Kayserispor.
Diğerleri isim üstünde dönüyor.
Birileri sakatlandı mı, ceza yedi mi yanıyorlar!
Galatasaray’da kaç kişi yok, kayıp puan da yok!
Onun için Kalliciyim ve �futbolcuya dayalı düzen’e hayır demeye devam ediyorum �
Bursa tekme makinası
Bursa bunu hep yapıyor; İsmail Güldüren sertliğin baş mimarı! Egemen gizli tırpan! Kaleci Vega bile üzüme baka baka kararmış!Yazık.
Futbol yetenek oyunu, rakibi oynayarak ekarte etmek futbola güzellik katar. Tekme atmak, maçı elektriklendirmek marifet değil. Vega bile maçın sonunda Barış’a hareket çekti 90 ötesinde saha karıştı! Ömer de hile ile ikinci sarıdan kırmızı gördü.
Bakın burada Kalli’ye de şaştım!
Ömer için �profesyonel bir düşünce ile atıldı’ diyor�
Nerde kaldı fairplay!...
Hele bunu bir de Fortis Türkiye Kupası maçı ile geçiştirmeye kalkarsak daha da vahim!
Bursalı Ömer, Turkcell Super Ligi’nde Gençlerbirliği ile yapılacak maçta oynayabilsin diye Galatasaray maçında bilerek atılıyor ve arada oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçında cezasını çekmek istiyor!
Vay ki ne vay!...
Bunun planlı programlı suç işlemekten ne farkı var.
Bu da bir nevi hatır şikesi, ya da antiteşvik primi�
İlk anda böyle bir düşünce zekice geliyor ama etraflı düşündüğünüzde komik!
Kandırmaca!
Ve de cezası ödül gibi�
Ömer de çok güzel açıklıyor; tekme de atar öyle kart görürdüm, ben �taca mani oldum’ sarı gördüm diyerek rakip futbolcuya karşı centilmenlik yaptım demeye getiriyor!
Yani;
Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söylüyor!
İsmail Güldüren nefret bir tip!
İsmail’in futbolu bıraktığı günleri görmeği iple çekiyorum! Her dakika da itip kakma, tekme atma olmaz ki� Ama Allah var; işte böyle ıska geçer golü yediriverirsin!
Hakem Bülent biraderim de hiç kart göstermedi, çoğu pozisyonda faul olmasına rağmen oyunu bile kesmedi. Sonunda saha harp meydanına döndü!
Nonda’nın attığı golde Servet Tum’a faul yaptı! Sonra Tum yaptı, sonra yine Servet� Sonrasında gol!
Ama kaç pozisyon geçti Bursa topu geveledi, uzaklaştıramadı, İsmail da ıska geçince Nonda affetmedi!
Bu Nonda mevsim başından beri her zaman oynatılsaydı bugün 10 golü varsa kesin 18 golü olmuştu!
Nonda için mevsim başı yazdığım yazıyı hatırlayın. Ne dedimse çıkıyor� Sağ olsun Tugay Kerimoğlu, bana Nonda’yı o methetmişti.
Egemen de bir ara Arda ve Uğur’u süstü!
Hakem üçüne de sarı basmalıydı�
Yapamadı�
Sonunda biçilen, itilen, kafasına kakılan Barış’a yazık oldu haksız yere sarı gördü, bu hafta yok!
Mustafa Sarp da maç bittikten sonra sarıdan kırmızı gördü.
Yahu maç bitmiş Mustafa Sarp hala kenarda hakem Bülent Yıldırım’a bir şeyler söylüyor, yanında da adamın biri� Belli ki Mustafa sarı görecek alıp kaçırsanıza çocuğu hakemin yanından. Mustafa kızmış konuşuyor, yanındaki pısırık adam çocuk kart görene kadar olaya çanak tutuyor.
Böylesini de görmedim.
Bakın hep sertliği, kavgayı ve kartları anlatıyorum
Bana da size de yazık ama sabırla bunların üzerine gitmek gerek. Futbol bu değil!
Beğendiklerim;
Uğur çok iyi bir kanat oyuncusu olacak. Bekleyin.
Yeni transfer Emre sırıtmadı. Gayretli, yeteneği iyi, takıma uyumu mükemmel. Daha da iyi olabilir. Işık var. Zamanlaması, topa girişi, pozisyon alışı ve mücadelesini beğendim.
Mehmet Topal ve Nonda da iyilerim arasında�
Barış da öyle.
Servet için kararsızım;
Mücadele gücü yüksek, takımı için oynuyor, rakibi bunaltıyor. Gol için bile ileri gidiyor. Müthiş sağlam ve ciğerli ama yetmiyor! Ben Galatasaray’da futbolu bilerek oynayan adam görmek istiyorum. Galatasaray’da oynayan şuursuz, kontrolsüz, amatör gibi top oynamayacak!
Servet’i bir izleyin; futbol mu oynuyor, estetikten yoksun kazmalar gibi rakiple mi itişiyor. Servet’i seyretmek bana zevk vermiyor. Hep amorf şekiller var!
Servet’i hem takdir ediyorum hem �hay Allah’ demekten kendimi alamıyorum!
Bursa’dan Mustafa Sarp benim sevdiğim tarz bir futbolcu keşke Galatasaray alsa�
Bursaspor’un orta alanı oyuna ağırlığını koyacak güçte değil, Galatasaray rakibinden daha çabuk ve topa basan olunca maç Bursa yarı sahasında oynandı ve zor da olsa Galatasaray galip geldi.
Bursa’nın gol atacak forveti yok, hücumda çoğalamıyor. Sadece Tum’la olmaz, o da sağda solda rakiple mücadelede kendini tüketiyor.
Galatasaray böyle giderse gelecek senelerde takım taş gibi olur.
Ümitliyim.