Salı, 6 Ocak 2009

Reklam

Yeni Cevap Gönder
Sayfa Düzeni 1/1: 
  Bu Konuyu İzlemeye Al
08.09.2008, 17:55
Alex10Fb
Kayıtlı Üye
YaÅŸ: 14
Takımı: Fenerbahçe
Serdar Taşçı'dan maç duası

Alman Milli Takımı'nda forma giyen Türk futbolcu Serdar Taşçı'nın Lichtenstein maçı öncesi ellerini yukarı kaldırıp dua etmesini haber yapan Alman Bild gazetesinde, "Taşçı, antrenman yapmadığı izinli günlerinde oruç tutuyor" manşetiyle verildi.

Gazetede verilen haberde ayrıca üç yıl önce müslümanlığı seçen Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery'nin de aynı şekilde dua ettiği kaydedildi.

Almanya 1. Futbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden VFB Stuttgart'ta forma giyen 21 yaşındaki genç sporcu Serdar Taşçı'nın ikinci kez giydiği Alman milli takım formasıyla Lichtenstein maçı öncesi sahaya girmeden önce her müslümanın yaptığı gibi elini havaya kaldırıp dua etmesi Almanya'da günün konusu oldu. Karşılaşmayı yayınlayan ve 7 milyon 300 bin kişinin izlediği Almanya 1. Kanalı ARD, Serdar'ın dua ettiği anı ekrana getirirken, "Dini inancını yerine getiriyor" yorumu yapıldı.

Serdar'dan daha önce Alman Milli Takımı'nda Mustafa Dogan'ın da forma giydiği belirtilerek, "İlk müslüman futbolcu olarak mustafa oynadı, iki kez Alman milli formasını giydi" denildi.

İZİNLİ GÜNLERDE İBADETİNİ YAPIYOR

Alman Bild gazetesinin bu hareketinden dolayı yaptığı haberinde, "Serdar Taşçı, izinli olduğu günlerde oruç tutuyor" diye de belirtildi. Serdar Taşçı'nın takımda başarılı olmak için dini inançlarından birisi olan oruç tutmayı işi gerekçesiyle her zaman yerine getiremediğide haberde yer aldı.

Serdar Taşçı, "Antrenmanlar ve maçlar nedeniyle günde 5 vakit namaz kılamıyorum. İşimden fırsat buldukça ibadetimi yapıyorum. Ailem de bunu anlayışla karşılıyor" dedi.

RİBERY'DE DUA EDİYOR

Serdar Taşçı'nın, 'Niçin dua ediyorsun?' sorusuna ise, "Sağlığım ve takımımın başarısı için Allah'a dua ediyorum. Dua ettiğim zamanlar bana güç verdiğine inanıyorum. Ayrıca duaların beni ve takım arkadaşlarımı koruyor" diyerek yanıtladığı kaydedildi.

Gazetede verilen haberde ayrıca üç yıl önce müslümanlığı seçen Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery'in de aynı şekilde dua ettiği belirtildi.

08.09.2008, 18:02
3mr3_08
Kayıtlı Üye
YaÅŸ: 17
Takımı: Patrice Evra3
Cevap: Serdar Taşçı'dan maç duası
her müslümanın yaptıgı gibi müsait durumda orucunu tutup zor durumlarda Allah'tan yardım istiyor.bunda bukadar sasılacak bişi yok bence

SteveN GeorgE GERRARD8

3mr3_08_tek aşk BEŞİKTAŞK
08.09.2008, 18:03
mehmet_1905
Kayıtlı Üye
YaÅŸ: 15
Takımı: Galatasaray
ne var bunda hristiyanlar maça girerken haç gibi bişey yapıyorlarda bişey olmuyor müslümanın bir dua etmesi hayretlere mi düşürüyor.bırak abicim bırak ne duruma gelmişiz haberimiz yok ya
08.09.2008, 18:30
Freak.
Kayıtlı Üye
YaÅŸ: 18
Takımı: Şanlı Fenerbahçe
Dua edip, oruç tutması yalnış demiyorlarki. Bizde de olduğu gibi ucuz, futbolla alakası olmayan bir haber yapmışlar sadece. Bence iyi okuyup öyle tepki verin.

İslam Çupi

Gözüm yolda, gönlüm sende kaldı al da gel...

No woman no cry...
Yeni Cevap Gönder
Sayfa Düzeni 1/1: 

Hızlı Ulaşım:

Forum Saati: 23:34

Reklam

< ANA SAYFA - FIFA - PES-WE - FM-CM - LİG - SPOR - DOSYALAR - FORUM - CHAT - GALERİ - YARDIM >